Acasă Uncategorized Specialiștii Institutului Cantacuzino au reușit să decodeze harta genetică a virusului SARS-CoV-2...

Specialiștii Institutului Cantacuzino au reușit să decodeze harta genetică a virusului SARS-CoV-2 din România

DISTRIBUIȚI

 154705 – 21052020 – Specialiștii Institutului Cantacuzino au reușit să decodeze harta genetică a virusului SARS-CoV-2 de pe teritoriul țării noastre. Datele sunt cruciale pentru a înțelege particularitățile acestui virus. Informațiile au fost transmise Organizației Mondiale a Sănătății.

După multe ore petrecute în laborator, biologul Mihaela Lazăr şi echipa sa de la Institutul Cantacuzino au reușit să decodeze harta genetică virusului SARS-COv-2 din România.

Datele sunt acum în baza internațională de date și vor fi folosite de oameni de știință din întreaga lume.

Aceste date sunt folosite pentru a stabili profilul virusului din România.

Harta genetică arată că virusul de la noi este identic în proporție de 99.95% cu tulpina de referință din Wuhan, China, și într-o proporție şi mai mare cu tulpini identificate în diferite țări din Europa, India și America.

Harta genetică va ajuta la o mai bună înțelegere a bolii COVID-19 și la alcătuirea unui ghid al tratamentelor.

Institutul Cantacuzino, aflat în subordinea Ministerul Apărării, este Centru de Național de Referință pentru Gripă încă din anul 1969, transmite OMS informații importante pentru sănătatea publică și colaborează cu toate instițiile medicale din România. Sursa: Stiri.tvr.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.