Acasă Social Spectacol inedit în fața Spitalului de Psihiatrie din Bălăceanca

Spectacol inedit în fața Spitalului de Psihiatrie din Bălăceanca

DISTRIBUIȚI

154614 – 14052020 – Spectacol inedit în fața Spitalului de Psihiatrie ”Eftimie Diamandescu” din Bălăceanca. Artista Raluca Răducanu a încântat pacienții cu un concert de vioară.

”De-a lungul timpului au mai venit și alți artiști. Acesta a fost însă un moment special, pentru că a fost și în timp de pandemie. Artista și cei alături de care a venit – Asociația Taxiul cu Bomboane – au păstrat distanța socială și au respectat toate măsurile de siguranță impuse de conducerea spitalului. La final, pacienții au aplaudat de la ferestre. Spectacolul a fost ca un pansament. Muzica a ajuns la sufletul lor, le-a dat un sentiment de siguranță, i-a făcut să zâmbească. Și artista a fost emoționată. A zis că e pe cea mai specială scenă”, spune Valentina Petrache, asistent social la spitalul din Bălăceanca.

Potrivit Viitorulilfovean.ro, pe lângă tratamentul medical, pacienții Spitalului de Psihiatrie ”Eftimie Diamandescu” beneficiază și de terapie prin artă și de terapie ocupațională – pictează, desenează, modelează în lut, fac mărgele sau aranjamente florale.

Valentina Petrache, asistent social: ”Bolnavii răspund mult mai repede la terapia prin artă. Terapia prin artă este un medicament natural, cum sunt cele pe baza de plante. Necomunicând, se plafonează și se închid în ei. Dar așa se simt utili. Trebuie să descoperi ce le place să facă. Unii fac, de exemplu, aranjamente florale. La început erau speriați. Se temeau să nu rupă florile. Vă dați seama seama cât sunt de puri, dacă se gândesc să nu facă rău unei flori?”

Pacienții mai fac și terapie asistată de animale pentru a dezvolta empatia și ergoterapie – terapie prin activitate. Pacienții contribuie la amenajarea unei grădini terapeutice, cu plante aromatice, pentru stimularea simțurilor.

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.