Acasă Social STB anunță plata cu cardul bancar contactless, direct în mijloacele de transport...

STB anunță plata cu cardul bancar contactless, direct în mijloacele de transport public

DISTRIBUIȚI

154786 – 27052020 –Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport București – STB SA, a început implementarea unui nou proiect prin care diversifică modalitățile de plată a călătoriei în mijloacele de transport în comun din Capitală: plata cu cardul bancar contactless, direct în mijloacele de transport public.

Proiectul este funcțional pe liniile Expres 780, 783 și 784, urmând ca, în cel mult o lună, să fie extins pe toate celelalte linii deservite de noile vehicule. Astfel, călătorii au posibilitatea de a plăti direct călătoria cu orice tip de card bancar contactless Mastercard sau Visa, emis oriunde în lume, modalitatea de plată fiind aceeași cu cea a validării unui card de transport

Validările multiple pot fi realizate doar prin alegerea opțiunii dedicate, astfel că nu există riscul validărilor multiple printr-o apropiere accidentală de validator a cardului bancar.

La un singur validator pot fi efectuate validări atât cu cardul de transport, cât și cu un card bancar, călătorii fiind cei care vor opta pentru modalitatea de plată.

STB SA precizează că tariful călătoriei este același, indiferent cu ce tip de card alege călătorul să plătească: 1,3 lei – pe liniile urbane; 1,5 lei – pe liniile regionale si 3,5 lei – pe liniile expres.

În prezent, călătorii care utilizează mijloacele de transport în comun de suprafață din întreaga Regiune București-Ilfov pot plăti călătoria prin încărcarea unui card de transport atât online, cât și la cele peste 220 de centre de emitere și reîncărcare carduri, precum și prin intermediul telefonului mobil: cu ajutorul aplicației mobile BPay sau prin SMS.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.