Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov 2020-2030, în dezbatere publică până pe...

Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov 2020-2030, în dezbatere publică până pe 30 iunie

DISTRIBUIȚI

154821 – 29052020 –Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov 2020-2030 a fost pusă în dezbatere publică Documentul va fi discutat pe larg într-o dezbatere publică, în 17 iunie. Cei care vor să ia cuvântul se pot înscrie pe eveniment@cjilfov.ro.

Anunțul și prezentarea Strategiei de Dezvoltare a Județului Ilfov 2020-2030 au fost făcute în cadrul primului webinar din seria Webinariile CJ Ilfov (webinarul poate fi urmarit aici: https://www.facebook.com/CJIlfov/videos/255341732191661/).

Marian Petrache, președintele CJ Ilfov: ”Strategia va rămâne în dezbatere publică până pe 30 iunie. Ne dorim o participare cât mai activă din partea dumneavoastră. În felul acesta veți afla la ce să vă așateptați din partea administrației publice județene și veți sti cum este influențată viața dumneavoastră în următorii 10 ani.  Vrem să facem din Ilfov un spațiul al dialogului, al polarizării inteligente, un județ competitiv, durabil și incluziv. Avem două obiective strategice esențiale: creșterea calității vieții și a atractivității pentru mediul de afaceri și pentru vizitatori”.

Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov a fost elaborată împreună cu specialiștii Băncii Mondiale, după discuții cu cetățenii și cu reprezentanții tuturor categoriilor sociale.

Marcel Heroiu, specialist senior Dezvoltare Urbană, Banca Mondială: ”Ilfovul este zona din România unde se întâmplă cele mai multe lucruri. Este teritoriul unde se fac cele mai mari, importante și numeroase investiții din țară, pe termen mediu și lung. Este o concentrație de investitiții de infrastructură mare – autostrăzi, drumuri expres, drumuri de legătură, centre intermodale. Ilfovul are cea mai mare rată de antreprenoriat din țară – cel mai mare număr de antreprenori la mia de locuitori. Regiunea București-Ilfov generează un PIB mai mare decâat nouă țări, precum Bulgaria, Serbia sau Croația. Când ai o forță economică la un asemenea nivel, trebuie și capacitate de a implementa proiecte la nivel de guvern”.

Documentul elaborat împreună cu specialiștii Băncii Mondiale arată care este viziunea asupra județului, obiectivele strategice și direcțiile de dezvoltare. Specialiștii au identificat cele mai importante investiții publice care vor schimba fața județului – de infrastructură, economie, educație – și mecanismele necesare pentru a le pune în practică.

Remus Trandafir, directorul Direcției Management Programe de Dezvoltare: ”Următorii zece ani înseamnă pentru noi, la nivel de strategie, dezvoltare economică durabilă și stimularea antreprenoriatului, pentru locuri de muncă mai multe și mai bine plătite, crearea de parcuri industriale, în zone precum Berceni-Popești-Leordeni, Buftea-Chitila, Brănești-Cernica și formarea de forță de muncă bine pregătită- calificată”.

Strategia de Dezvoltare a Județului Ilfov poate fi consultată aici:  http://www.cjilfov.ro/upload2/ANUNTURI/StrategiA_de_Dezvoltare_a_Jude%C8%9Bului_Ilfov_2020-2030/SDJ_27.05_b.pdf

Următoarele webinarii vor avea ca temă protecția mediului și accesarea banilor europeni pe diverse programe de finanțare și pentru anumite tipuri de afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.