Acasă Social Tătaru: “O relaxare neînţeleasă. Există pericolul reluării transmiterii comunitare”

Tătaru: “O relaxare neînţeleasă. Există pericolul reluării transmiterii comunitare”

DISTRIBUIȚI
foto: stirileprotv.ro

154649 – 18052020 – Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a afirmat, duminică, că în primele două zile de stare de alertă o parte a populaţiei şi a agenţilor economici nu au înţeles corect ce trebuie să facă în această perioadă de uşoare relaxare şi se comportă ca şi când s-a revenit la normalitate, ceea ce deocamdată nu este cazul, existând pericolul revenirii transmiterii comunitare a noului coronavirus.

”O relaxare neînţeleasă sau mai puţin corect înţeleasă. Pericolul real este să avem o reluare a transmiterii comunitare. Dacă am relaxat anumite domenii le-am relaxat tocmai considerând că acestea sunt cele care ar putea fi cu cele mai puţine repercusiuni. Avem două zile şi în aceste două zile am văzut că atât agenţii economici cât şi o parte din populaţia uitat să urmărească şi acele reguli de funcţionare şi desfăşurarea activităţilor odată cu reluarea activităţilor. (…) Sunt 14 zile în care noi urmărim evoluţia, dacă această evoluţie este nefavorabilă vom interveni şi vom pune restricţii. Dacă situaţia va fi favorabilă atunci putem să venim şi cu alte relaxări”, a declarat, duminică, la Antena 3, Nelu Tătaru.

”Nu îmi este teamă în ceea ce priveşte sistemul de sănătate, sunt precauţiile care trebuie să fie mai mari. Corpul medical s-a adaptat, este pregătit în acest moment, avem resursele necesare, dar asta nu înseamnă că trebuie să ne culcăm pe o ureche şi să nu respectăm precauţiile. Lumea ar trebui să înţeleagă că, dacă vom avea o suprasolicitare a sistemului medical, vor fi nevoiţi să suporte această suprasolicitare”, a mai declarat ministrul Sănătăţii.

Starea de Urgenţă poate reveni

Acesta a anunţat că se reuneşte Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a evalua situaţia din primele două zile. ”Se evaluează primele două zile, se pregătesc măsuri de restricţionare, dacă cumva evoluţia este nefavorabilă, şi discutăm despre aventura eventualele măsuri de relaxare dacă evoluţia este favorabilă”, a mai spus Tătaru, arătându-se convins că va creşte numărul de cazuri în perioada următoare. Ministrul Sănătăţii încheie afirmând că “s-a luat în considerare scenariul de revenire la starea de urgenţă, dacă situaţia scapă de sub control şi nu avem alte măsuri pentru a putea să reglementăm – creşterea numărului de cazuri, creşterea numărului de cazuri în terapie intensivă, creşterea numărului de deces se poate ajunge la reintroducerea stării de urgenţă”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.