Acasă Anchete Interne Un cetățean român reținut și 23.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate...

Un cetățean român reținut și 23.000 pachete cu țigări de contrabandă confiscate de poliţiştii de frontieră

DISTRIBUIȚI

 154728 – 22052020  – Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au descoperit şi confiscat în urma unor acţiuni desfăşurate pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, 23.000  pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de peste  268.600  lei. În cadrul uneia dintre acțiuni a fost reţinut un cetățean român, care conducea o mașina încărcată cu țigări, având permisul de conducere suspendat.

În data de 21 mai a.c., la nivelul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Suceava a fost declanşată o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări, în zona de responsabilitate.

Astfel în  jurul orei 04.40, poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea, pe comunicaţia  Laura –Vicovu de Sus, a unui autoturism marca Audi A4,  despre care se dețineau date că transportă o cantitate însemnată de țigări de contrabandă.

Polițiștii de frontieră au procedat la interceptarea autoturismului în cauză, însă șoferul nu a oprit la semnalele regulamentare, acroşând intenţionat una din  autospecialele Poliţiei de Frontieră,  ulterior lovind un cap de pod  şi oprindu-se într-un gard al unei locuinţe particulare.

Imediat, conducătorul  autoturismului  a fost reţinut şi identificat de către poliţiştii de frontieră, acesta fiind cetățeanul român, în vârstă de 23 de ani din județul Suceava. Astfel, cu ocazia controlului efectuat asupra autoturismului, polițiștii de frontieră au descoperit mai multe colete cu țigări de proveniență ucraineană.

Având în vedere cele constatate, bărbatul și autovehiculul în cauză au fost conduși la sediul poliției de frontieră, în vederea continuării cercetărilor, unde în urma inventarierii coletelor din vehicul a  rezultat cantitatea de  15.000 pachete țigări, în valoare de 175.000 lei.

Totodată, în urma cercetărilor s-a constatat că autoturismul folosit în activitatea infracţională figurează ca fiind radiat din circulaţie în Italia, având numere false de înmatriculare, iar şoferul figura cu permisul de conducere suspendat.

Drept urmare, cetățeanul român este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă, punerea în circulație/conducere pe drumurile publice a unui vehicul  neînmatriculat şi cu numere false de înmatriculare,  conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi distrugere, iar autoturismul marca Audi A4 folosit în activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, cercetările sunt desfășurate sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi,  faţă de cetăţeanul român luându-se măsura reţinerii pe o durată de 24 de ore, urmând ca astăzi, acesta să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

În data de 20 mai a.c., polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Sighetu Marmației au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii contrabandei cu țigări, în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 23.50, polițiștii de frontieră au observat, în apropierea frontierei de stat, pe direcția localității Lunca la Tisa, județul Maramureș, patru persoane care au trecut prin apa râului Tisa, transportând în spate mai multe colete voluminoase și se îndreptau spre interiorul țării.

Imediat, colegii noștri au acționat pentru reținerea persoanelor, însă acestea nu s-au supus somațiilor legale prin voce, au abandonat coletele și s-au întors pe teritoriul statului vecin.

În cel mai scurt timp, au fost informate despre eveniment și autorităţile de frontieră ucrainene în vederea cercetării în comun a cazului.

În zona respectivă, au fost descoperite opt colete cu țigări, care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 8.000 pachete cu țigări, de provenienţă ucraineană..

Țigările, în valoare de 93.600 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă și trecere ilegală  a frontierei de stat, la final urmând a se lua măsurile legale ce se impun

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.