Acasă Social Ungaria modifică intervalul orar în care se poate intra pe teritoriul său

Ungaria modifică intervalul orar în care se poate intra pe teritoriul său

DISTRIBUIȚI

154462 – 05052020 – Pentru fluidizarea traficului de persoane la frontiera româno-ungară, începând de astăzi, 5 mai 2020, ca urmare a unor înțelegeri bilaterale dintre autoritățile dinte cele două state, autoritățile maghiare modifică intervalul orar în care permit intrarea în Ungaria. Astfel, cetățenii Uniunii Europene pot intra prin Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac 1 pentru a rămâne pe teritoriul țării vecine ori pentru a-l tranzita în intervalul orar 07.00 – 01.00 (ora României).

Intrarea în țara vecină este permisă doar în urma unui interviu în cadrul căruia va fi evaluată starea de sănătate a persoanelor, condiția esențială fiind lipsa simptomelor de infectare cu noul COVID-19, sunt îndeplinite condițiile din Codul Frontierelor Schengen și există documentele care să ateste certitudinea permiterii intrării în țara de destinație.

Rămân valabile măsurile privind deplasarea dintr-o ţară în cealaltă a lucrătorilor transfrontalieri, cu domiciliul sau reședința în limita a 30 de kilometri de la linia de frontieră către interior, prin punctele de trecere a frontierei Cenad, Nădlac, Turnu, Vărșand, Salonta, Borș, Săcuieni, Urziceni și Petea.

Anterior, traficul se derula în intervalul 11.00-23.00 (ora României).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.