Acasă Anchete Interne 17 județe afectate de ploile abundente din ultimele 24 de ore

17 județe afectate de ploile abundente din ultimele 24 de ore

DISTRIBUIȚI
ISU Bihor

155046 – 14062020 –  În ultimele 24 de ore, pompierii au intervenit în 56 localități din 17 județe (AB, BH, BN, BV, CJ, CL, CT, CV, GR, HD, HR, IL, MM, MS, PH, SV și TL) pentru înlăturarea efectelor negative generate de ploile abundente și vântul puternic, anunță IGSU.

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, salvatorii au acționat în sprijinul populației și administrației publice locale pentru evacuarea apei din 238 case, 121 curți, 63 beciuri/subsoluri, 3 anexe gospodărești, 4 obiective economice, 2 instituții publice, 1 stradă. Totodată, din cauza vântului puternic, 52 copaci, 8 stâlpi de electricitate și 3 acoperișuri au căzut pe carosabil și a fost nevoie de intervenția echipajelor de pompieri pentru degajarea acestora.

Situații deosebite au fost înregistrate în județele Bihor și Mureș.

❗Pe raza localității Valea de Sus, județul Bihor, începând de ieri, colegii noștri intervin pentru căutarea unui copil în vârstă de 4 ani, luat de o viitură ca urmare a creșterii debitului pârâului Valea de Sus. La ora 01.30 căutările au fost întrerupte, din cauza conditiilor meteo nefavorabile, însă în aceasta dimineața misiunea a fost reluată.  Pentru eficiența operațiunilor de căutare, la fața locului s-a deplasat și elicopterul SMURD Arad. In urma cu puțin timp, copilul a fost recuperat, însă din nefericire acesta este decedat.

❗O altă situație care se putea solda cu victime s-a produs în localitatea Roua, județul Mures, unde au fost salvate din calea viiturii 4 persoane (1 copil și 3 adulți). Persoanele nu au necesitat  îngrijiri medicale.

De asemenea, din cauza fenomenelor de vreme rea,  traficul rutier a fost temporar afectat pe 1 drum național ( DN 13 – BV ), 1 drum județean ( DJ 107P – CJ ) și oprit pe 2 tronsoane de drum județean ( DJ 750 – AB și DJ 135 – HR ) din cauza unei alunecări de teren și aluviunilor de pe carosabil. Echipaje specializate au actionat în teren pentru remedierea situației în cel mai scurt timp și reluarea traficului în condiții de normalitate.

La acest moment, ca urmare a manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase sunt în desfășurare intervenții in  județele Ialomița, Mures și Bihor.

Evoluția dinamicii din teren rămâne sub atenta monitorizare a Centrului Operațional National din IGSU, iar la nevoie, vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea misiunilor de răspuns în sprijinul comunităților din zonele afectate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.