Acasă Anchete Interne 53 de localități afectate de vremea rea

53 de localități afectate de vremea rea

DISTRIBUIȚI

155099 – 17062020 – În ultimele 24 de ore, pompierii militari au intervenit în 53 de localități din 23 de județe pentru înlăturarea efectelor produse de ploile abundente și vântul puternic.

În cursul zilei de ieri și pe timpul nopții, la nivel național au fost emise 32 de atenționări și avertizări hidrometeorologice imediate care au vizat intensificări puternice ale vântului, averse torențiale, grindină, frecvente descărcări electrice, vijelii, scurgeri importante pe versanți și viituri rapide pe râurile mici.

Pentru înlăturarea efectelor, pompierii au acționat pentru evacuarea apei din 34 de locuințe, 80 de curți, 41 de beciuri/subsoluri și 8 străzi. Totodată, din cauza vântului puternic, 4 copaci au căzut pe carosabil sau autoturisme și a fost nevoie de intervenția salvatorilor pentru degajarea acestora.

inundatii 2Precipitațiile abundente au produs efecte semnificative în județul Cluj, unde pompierii au acționat la nivelul a 8 localități, pentru evacuarea apei cu motopompe. Totodată, pe drumul național DN 1R, între localitățile Călățele și Dealul Negru traficul rutier este oprit din cauza surpării părții carosabile în urma unei viituri.

Alte județe unde aversele torențiale au produs situații deosebite au fost Argeș, Gorj, Ialomița și Teleorman, colegii noștri acționând pentru evacuarea apei acumulate în peste 70 de gospodării.

În Capitală au fost înregistrate situații izolate în care a fost nevoie de intervenția pompierilor pentru degajarea a 2 copaci și evacuarea apei dintr-o parcare și 3 curți.

Traficul rutier a fost temporar afectat pe un drum național (DN 15/MS), 2 drumuri județene (DJ 108C/CJ și DJ 242H/GL) și este oprit pe două drumuri naționale (DN 57B/CS și DN 1R/CJ), respectiv pe un drum județean (DJ 108F/SJ).

Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecție de către cetățeni, în contextul emiterii avertizărilor meteorologice/hidrologice, au fost emise 9 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT la nivelul județelor Cluj, Galați, Sălaj, Suceava și Tulcea.

La acest moment, se intervine în județul Dâmbovița pentru evacuarea apei de pe o stradă și în județul Giurgiu pentru evacuarea apei dintr-o curte.

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, IGSU recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

 

În situația manifestării vântului puternic, IGSU recomandă populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.