Acasă Social Asociația Românilor din Italia solicită redeschiderea urgentă a cât mai multor legături...

Asociația Românilor din Italia solicită redeschiderea urgentă a cât mai multor legături aeriene pe relația cu țările unde sunt comunități de români

DISTRIBUIȚI

154852 – 02062020  – Asociația Românilor din Italia (ARI) solicită autorităților de la București redeschiderea urgentă a cât mai multor legături aeriene pe relația cu țările unde sunt comunități de români. ”Devenită aproape o obișnuință pentru familii, copiii români din străinătate petrec vacanța de vară în România alături de bunici si membri dragi ai propriilor familii. Anul acesta, mai mult ca oricând, se simte nevoia de reîntoarcere acasă. în România. Știm bine cu toții că a fost foarte greu. În Italia, după închiderea școlilor și izolarea totală a populației pentru a combate pandemia coronavirus, copiii au avut cel mai mult de suferit. Pe 2 iunie, se închide oficial anul școlar din Italia. În mod tradițional, multe familii de români aveau deja bagajele făcute pentru a readuce copiii în România. Toate avioanele erau pline de copii care reveneau acasă, pe tărâmul românesc, fenomen care se va întâmpla și anul acesta: negreșit: românii din străinătate, de voie sau de nevoie, își vor aduce copiii acasă” se arată într-o scrisoare a asociației.

”În cazul în care nu le veți da posibilitatea să se întoarcă cu cel mai rapid și sigur mijloc de transport, vor asalta vămile cu trafic rutier ale României. Vor accepta în continuare să fie umiliți de forțele de ordine din țările de tranzit (Slovenia, Ungaria etc.), vor plăti amenzi și spăgi vameșilor unguri și români, își vor pune propria viață în mâinile unor șoferi clandestini și firme care nu îndeplinesc condițiile minime pentru serviciile de transport internațional de persoane și, nu în ultimul rând, românii vor mai instala câteva sute de cruci pe drumul către România, cruci pe care vor fi scrise numele, prenumele și data decesului. Domnilor reprezentanți ai statului român, dacă vă pasă de românii din străinătate, dacă vă pasă de copiii de români, faceți ceva pentru redeschiderea acestor curse aeriene, acum, nu începând cu data de 20 iunie ș.a.m.d. Acum este nevoie”, se mai arată în scrisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.