Acasă Politic Bogdan Aurescu: România va continua să sprijine eforturile de avansare a parcursului...

Bogdan Aurescu: România va continua să sprijine eforturile de avansare a parcursului european al Republicii Moldova

DISTRIBUIȚI

154861 – 02062020 –   Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu a avut marți, 2 iunie 2020, o întrevedere cu ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Cord Meier-Klodt.

În cadrul convorbirii au fost evocate relațiile bilaterale foarte bune, de natură strategică, dintre cele două state.

Totodată, a avut loc un schimb de opinii cu privire la evoluția crizei epidemiologice din România și Germania și măsurile de relaxare care se au în vedere în perioada următoare.           Cei doi oficiali au exprimat interesul cu privire la reluarea agendei politico-diplomatice dinamice din acest an, de îndată ce condițiile o vor permite.

Ministrul român al Afacerilor Externe a reiterat atenția prioritară pe care autoritățile române o acordă situației cetățenilor români sezonieri sau rezidenți din Germania și a exprimat preocuparea constantă a autorităților române pentru respectarea drepturilor acestora și pentru asigurarea condițiilor adecvate de muncă, mai ales în contextul generat de noul coronavirus. Ministrul Aurescu a salutat  modificarea cadrului legislativ german, care va oferi mai multă protecție de muncă, socială și sanitară lucrătorilor din industria cărnii și a exprimat interesul pentru menținerea unui dialog constant și deschis, pentru identificarea în comun a celor mai bune soluții pentru cetățenii români care își desfășoară activitatea în Germania.

În acest sens, a fost convenit, ca obiectiv comun, tratarea cu maximă prioritate, prin demersuri conjugate, a problematicii lucrătorilor sezonieri și rezidenți români din Germania.

Ministrul român al Afacerilor Externe a salutat prioritățile viitoarei Președinții germane a Consiliului UE, care va debuta la 1 iulie 2020, evidențiind complexitatea agendei europene în perioada următoare și asigurând partea germană de întregul sprijin al României în derularea acestui mandat, cu obiectivul avansării și consolidării proiectului european.

În cadrul întrevederii a avut loc și un schimb de opinii cu privire la evoluțiile din Republica Moldova. Ministrul Bogdan Aurescu a menționat sprijinul substanțial acordat de România cetățenilor din R. Moldova pentru combaterea pandemiei de COVID-19. A arătat că România va continua să sprijine eforturile de avansare a parcursului european al Republicii Moldova, singurul în măsură să răspundă intereselor și așteptărilor legitime ale cetățenilor din Republica Moldova.

Ministrul Bogdan Aurescu și ambasadorul german au stabilit să continue dialogul și coordonarea, între cele două părți, cu privire la evoluțiile din Republica Moldova, inclusiv în perspectiva Președinției germane a Consiliului UE, cu obiectivul încurajării reformelor necesare pentru apropierea de UE și respectării depline a valorilor democratice și a statului de drept.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.