Acasă Social Sanatate Cei care și-au pierdut instinctul de conservare să se gândească și la...

Cei care și-au pierdut instinctul de conservare să se gândească și la medici

DISTRIBUIȚI

 155382 – 30062020 – Nu putem vorbi deocamdată de un al doilea val de coronavirus, ci de un prim val cu posibilitatea de a avea ”două cocoașe”, spune ministrul Sănătății care atrage atenția asupra faptului că cea de-a doua cocoașă are un potențial distructiv mai mare decât prima, întrucât cetățenii și-au pierdut instinctul de conservare și se expun riscului de infectare fără să se gândească și la medicii care stau ore întregi în combinezoane.

”Încă este primul val, dar noi putem transforma acest prim val într-un val cu două cocoașe. Putem face o a doua cocoașă care poate fi mai violentă decât prima, în condițiile în care dacă atunci acționa un instinct de conservare, acum parcă acest instinct de conservare este dat la o parte de concentățenii noștri”, a declarat Tătaru la Digi24.

Ministrul Nelu Tătaru face apel la cetățeni să se gândească și la personalul medical, în momentul în care se hotărăsc să se expună riscului: ”Dacă vrem să stricăm tot ce a făcut acest corp medical haideți să ieșim pe la tribunele Parlamentului, în stradă, să umplem rețelele sociale tocmai cu îndemnurile pe care le vedem în ziua de azi”

            Nelu Tătaru: Se poate deceda la 30, 39 de ani fără a avea comorbidități

”Este un corp medical care a obosit, dar vă asigur că nu se va lăsa. Sunt într-un moment în care gestionăm în plin pandemia, sper să fie infectări de o amploare foarte mică. Știm cu cine ne luptăm avem resursele, avem și pregătirea psihică, dar rog pe cei care au anumite atitudini, sau pe cei care nu respectă acele precauții să se gândească că chiar dacă suntem acolo, nu este normal să ne facă viața grea, și nu neapărat nouă, celor care ne-am pregătit, dar acestui popor care așteaptă cu nerăbdare să ieșim din această pasă”, a spus Tătaru.

Ministrul Sănătății atrage atenția asupra faptului că printre victimele coronavirusului se numără și tineri care nu mai au alte boli.

”Le recomand să se uite în jur, să se uite în spitale, să meargă în secțiile de terapie intensivă, să vadă dacă într-adevăr există acest coronavirus, să vadă că se poate deceda la 30, 39 de ani fără a avea comorbidități, să vadă că un corp medical stă în acele combinezoane transpirând o zi întreagă în niște condiții foarte grele, dar facându-și meseria. Nu cred că merită acest lucru, nici acest corp medical, nici cei care au respectat în această perioadă toate regulile”, a declarat Nelu Tătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.