Acasă Externe Agenda Europeana Comisia Europeană lansează o nouă rundă de înscrieri pentru WIFI4EU, în urma...

Comisia Europeană lansează o nouă rundă de înscrieri pentru WIFI4EU, în urma căreia municipalitățile pot instala rețele Wi-Fi gratuite în spațiile publice

DISTRIBUIȚI

 154866 – 03062020 –  La 3 iunie, Comisia Europeană lanesează a patra rundă de înscrieri pentru cupoanele valorice WiFi4EU destinate instalării de rețele Wi-Fi gratuite în spațiile publice, care pot include primării, biblioteci publice, muzee, parcuri sau piețe publice.

Aceasta va fi deschisă municipalităților sau asociațiilor de municipalități din toate cele 27 de state membre ale UE și din Regatul Unit, Islanda și Norvegia, pentru o zi și jumătate, până pe 4 iunie 2020, ora locală 18.00.

Municipalitățile vor avea posibilitatea de a solicita 947 de cupoane valorice, fiecare în valoare de 15.000 de euro.

Thierry Breton, comisarul pentru piața internă: ”Am plăcerea de a anunța lansarea apelului pentru a patra și ultima rundă de înscrieri pentru cupoanele valorice WiFi4EU. Conectivitatea gratuită în spațiile publice din întreaga Europă este benefică atât pentru cetățeni, cât și pentru turiști, amplificând în același timp efectele pozitive ale comunităților locale conectate”.

Odată ce se vor fi înregistrat pe portalul WIFI4EU, municipalitățile vor putea solicita un cupon valoric printr-un singur clic. Cupoanele valorice vor fi distribuite pe baza principiului ”primul venit, primul servit”, dar, pentru a se asigura cel mai bun echilibru geografic posibil, fiecare țară participantă are dreptul la minimum 15 cupoane valorice. Prezenta rundă de înscrieri marchează cel de al patrulea și ultimul program WiFi4EU.

De la lansarea sa în 2018, au fost acordate în total 7.980 de cupoane valorice și finanțare în valoare de 120 de milioane de euro. Pe pagina WiFi4EU sunt disponibile informații cu privire la posibilitatea de a participa la această rundă de înscrieri WiFi4EU, precum și noutăți din comunitățile locale. Mai multe informații sunt disponibile online, pe pagina cu întrebări și răspunsuri și în această fișă informativă iar o hartă  ilustrează numărul de municipalități din întreaga Europă care au beneficiat până în prezent de pe urma acestei inițiative.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.