Acasă Social Sanatate Directorul OMS: Pandemia continuă să accelereze

Directorul OMS: Pandemia continuă să accelereze

DISTRIBUIȚI

155258 – 23062020 –  Pandemia de COVID-19 ”continuă să accelereze” pe plan mondial, în contextul în care ”ultimul milion de cazuri a fost semnalat într-un interval de doar 8 zile”, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de AFP și preluat de Agerpres.

”Ştim că pandemia este mai mult decât o criză sanitară, este o criză economică, socială şi, în numeroase ţări, politică. Efectele ei se vor face simţite timp de decenii”, a subliniat președintele OMS într-o conferinţă de presă organizată în format virtual de Emiratul Dubai.

Avertismentul lansat de directorul OMS intervine într-o perioadă în care multe ţări au intrat într-o etapă de relaxare a restricţiilor, pentru a-şi relansa economiile naţionale.

Săptămâna trecută, directorul OMS a declarat că această nouă fază este ”periculoasă”, considerând că, în pofida nevoii de a ieşi din starea de izolare, noul coronavirus continuă ”să se propage cu rapiditate” şi că acest virus rămâne mortal. ”A fost nevoie de trei luni pentru ca primul milion de cazuri să fie semnalate, însă ultimul milion de cazuri a fost semnalat în doar opt zile”, a insistat directorul OMS. El a îndemnat, totodată, guvernele şi companiile din lumea întreagă să se pregătească pentru eventuale pandemii viitoare, care ar putea să apară ”în orice ţară, în orice moment, şi să ucidă milioane de persoane pentru că nu ne-am pregătit”. ”Nu ştim unde şi nici când se va produce următoarea pandemie, dar ştim că ea va avea un impact teribil asupra vieţii şi economiei mondiale”, a avertizat Tedros Adhanom Ghebreyesus.

SUA sunt cele mai grav afectate, cu 119.959 de decese, urmată de Brazilia (50.617), Marea Britanie (42.632), Italia (34.634) şi Franţa (29.633). Noul coronavirus a infectat peste un milion de persoane în Brazilia, iar America de Sud este epicentrul actual al pandemiei, cu peste 20.000 de morţi în Mexic, peste 8.000 în Peru şi peste 1.000 în Argentina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.