Acasă Anchete Interne Cazul Dobroești/Persoanele reținute la 23 iunie au fost arestate

Cazul Dobroești/Persoanele reținute la 23 iunie au fost arestate

DISTRIBUIȚI

155303 – 24062020 – Reamintim faptul că la data de 23 iunie a.c., polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov împreună cu polițiștii Direcției Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul I.G.P.R au efectuat alte 6 percheziții domiciliare la punctele de lucru ale unor persoane juridice, într-un dosar penal, în care se efectuează cercetări, pentru nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor periculoase.

Perchezițiile au fost desfășurate  în  județul Giurgiu.

Polițiștii ilfoveni au continuat cercetările în cadrul unui dosar penal, în care urmărirea penală se efectuează sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „neluarea sau nerespectarea măsurilor obligatorii în desfășurarea activităților de colectare, tratare, transport, valorificare și eliminare a deșeurilor periculoase”.

Cu ocazia perchezițiilor, a fost identificată la punctul de lucru al unei societăți comerciale o semiremorcă, în care se aflau depozitate alte cantități de deșeuri medicale periculoase, ce trebuiau distruse în maxim 24 de ore, conform normelor legale în materie ( acestea se aflau depozitate din luna aprilie a.c.).

Precizăm faptul că la data de 11 iunie a.c, polițiștii Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase Ilfov, cu sprijinul Direcției Arme Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul IGPR, împreună cu Garda Națională de Mediu au efectuat sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu, 13 percheziții la domiciliile și sediile mai multor persoane fizice și juridice, bănuite de nerespectarea măsurilor privind eliminarea deșeurilor medicale periculoase.

Perchezițiile au avut loc în mai multe județe, respectiv județul Ilfov, Dolj și municipiul București.

În fapt, în data de 14 mai a.c., polițiștii ilfoveni au fost sesizați cu privire la existența unei cantități apreciabile de deșeuri medicale periculoase, colectate de la mai multe unități spitalicești din București și abandonate pe un câmp din localitatea Dobroești, județul Ilfov.

În urma perchezițiilor, 16 persoane au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție al Județului Ilfov pentru cercetări.

De asemenea, a fost indisponibilizată o autoutilitară, au fost ridicate documente care atestă trasabilitatea deșeurilor medicale periculoase și a fost închisă temporar activitatea unei societăți comerciale din județul Dolj, aplicându-i-se totodată o sancțiune contravențională cu amendă în valoare de 10.000 de lei.

În urma probatoriului administrat, la data de 12 iunie a.c., un bărbat a fost arestat preventiv pentru 30 zile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.