Acasă Uncategorized Guvernul a aprobat proiectele de restaurare a Palatului Universității din București și...

Guvernul a aprobat proiectele de restaurare a Palatului Universității din București și a clădirii

DISTRIBUIȚI

  154910 – 05062020 – Guvernul a aprobat în ședința de joi două proiecte de hotărâre privind restaurarea și consolidarea corpurilor de clădire ce alcătuiesc Palatul Universității din București și a clădirii Academiei de Științe Economice de pe Bulevadrul Dacia nr. 41. Însumat, investiția pentru cele două proiect se apropie la suma de 580 de milioane de lei, cea mai mare parte fiind susținută din bugetul de stat.

Clădirea emblematică a Universității din București, de la kilometrul zero al Capitalei, va urma să beneficieze de ample lucrări de restaurare și consolidare, pentru buna desfășurare a activităților didactice, conform proiectului adoptat.

”În ședința de Guvern de azi au fost aprobate două hotărâri de guvern extrem de importante pentru două obiecte cu valoare-simbol pentru Capitala României, respectiv Universitatea București și clădirea Academiei de Studii Economice, două clădiri de patrimoniu din București, care, prin adoptarea hotărârilor din ședința de Guvern de astăzi practic vor avea posibilitatea și se declanșează procedura pentru realizarea investițiilor de reabilitare, consolidare, modernizare a acestor clădiri”, a declarat șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, la finalul ședinței de guvern.

Întrucât Universitatea din Bucureşti nu deține alte terenuri pe care să se construiască noi imobile, singura soluție este reabilitarea imobilelor existente. În acest sens s-a luat hotărârea de a reabilita corpul de clădire aflat în centrul capitalei, cu scopul de a asigura spații de învățământ adecvate.

Conform documentului, imobilul este alcătuit din 3 corpuri independente, diferite atât ca și concepție structurală cât și ca funcțional, astfel: corpul principal (Ghika Budești, 1912-1934, alcătuit din corpurile A, B si C), corpul D (Orașcu, 1857-1869, consolidat în anul 1994) și corpul E (Proiect București, 1966-1970). Aflat in proprietatea Universității din București, imobilul adăpostește sediul Facultatea de Matematică – Corp A, Facultatea de Litere si Limbi străine – Corp B, Facultatea de Geologie și Geografie – Corp C, Facultatea de Chimie – Corp D, Facultatea de Istorie – Corp E.

Restaurarea Palatului Universității din București presupune o investiție de aproape 446 de milioane de lei.

Clădirea Mihai Eminescu a Academiei de Studii Economice de pe Bulevardul Dacia nr. 41 ar urma, de asemenea, să intre în lucrări de reabilitare și consolidare. Conform anexei la proiectul de HG valoarea totală a investiției se ridică la aproximativ 132,5 milioane de lei, dintre care, de la buget, se alocă 129,3 milioane de lei, iar ASE contribuie cu 3,2 milioane de lei. Durata de execuție a investiției este de 24 de luni, conform proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.