Acasă Social În ce condiții îți poate modifica operatorul contractul de telefonie, internet sau...

În ce condiții îți poate modifica operatorul contractul de telefonie, internet sau televiziune?

DISTRIBUIȚI

 155087– 16062020 –  Modificarea contractului pentru servicii de telefonie, internet sau televiziune se poate face atat la cererea utilizatorului, cat si la initiativa operatorului. Daca operatorul intentioneaza sa modifice unilateral clauze din contract (servicii oferite, tarife, mod de tarifare etc.), are obligatia sa isi informeze abonatii despre continutul modificarilor, prin intermediul unei notificari, cu cel putin 30 de zile inainte de producerea acestora. In acest interval, daca nu sunt de acord cu modificarile, abonatii pot renunta la contract fara a plati despagubiri.

Transmiterea notificarilor

Notificarea privind intentia de a modifica unilateral contractul trebuie sa fie transmisa de operator printr-unul din urmatoarele mijloace:

  • e-mail
  • SMS
  • contul de client al utilizatorului de pe site-ul operatorului, caz in care va fi insotita de un SMS si/sau e-mail de avertizare cu privire la transmiterea notificarii.
  • fax
  • scrisoare

Mijlocul ales de furnizor pentru transmiterea notificarii trebuie sa asigure transmiterea integrala a textului acesteia, fara a face trimitere la alte surse de informare.

Ce, cum si unde reclami

Daca furnizorul a modificat contractul fara sa te notifice sau nu te-a informat despre posibilitatea de a denunta contractul fara penalitati, ANCOM poate lua masuri. Sesizarile pot fi trimise prin mijloacele mentionate in sectiunea Sesizeaza ANCOM!

InfoCentru ANCOM

Poti afla mai multe detalii despre contractele incheiate cu operatorii si despre informatiile pe care acestia sunt obligati sa le publice pe site-urile proprii de internet, consulta InfoCentrul ANCOM, aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.