Acasă Social În ultimele 24 de ore au fost emise peste 60 de atenționări...

În ultimele 24 de ore au fost emise peste 60 de atenționări și avertizări hidrometeorologice imediate  

DISTRIBUIȚI

155003 – 11062020 – În ultimele 24 de ore, la nivel național au fost emise peste 60 de atenționări și avertizări hidrometeorologice imediate care au vizat intensificări puternice ale vântului, averse torențiale, grindină, frecvente descărcări electrice, vijelii, scurgeri importante pe versanți și viituri rapide pe râurile mici.

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase au fost înregistrate efecte de vreme rea în trei județe (Argeș, Caraș-Severin și Neamț).

Potrivit IGSU, în comuna Brăduleț, județul Argeș, echipajele de pompieri au acționat pentru evacuarea apei din două gospodării.

O altă situație deosebită a fost înregistrată în localitatea Rugi din județul Caraș-Severin, unde pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din două beciuri și două gospodării.

Totodată, un caz punctual a fost înregistrat în localitatea Borca din județul Neamț, unde, pe DN 17B, colegii noștri au acționat pentru evacuarea apei și aluviunilor de pe carosabil, fiind afectat un tronson de aproximativ 150 ml.

Pentru dispunerea măsurilor de autoprotecție de către cetățeni, în contextul emiterii avertizărilor meteorologice/hidrologice pentru județele Bacău, Maramureș și Tulcea, au fost emise 13 mesaje de avertizare prin sistemul RO-ALERT.

La acest moment, nu sunt în desfășurare intervenții pentru înlăturarea efectelor inundațiilor.

Pentru prevenirea evenimentelor deosebite generate de vremea rea, IGSU recomandă populaţiei să ia măsuri pentru curățarea șanțurilor și rigolelor de scurgere pentru facilitarea evacuării normale a apei. De asemenea, în cazul creșterii debitelor pe anumite cursuri de apă, facem apel la cetățeni să nu traverseze râurile prin apă și să nu se apropie de malurile acestora.

Având în vedere că, până astăzi la ora 14.00, se află în vigoare o atenționare COD GALBEN de fenomene hidrologice periculoase care vizează creșteri de debite pe unele râuri din 20 de județe, inspectoratele pentru situații de urgență rămân mobilizate pentru a interveni, în cel mai scurt timp, în zonele unde se pot produce evenimente deosebite. De asemenea, evoluţia fenomenelor hidrometeorologice este permanent monitorizată la nivelul IGSU, la nevoie fiind posibilă dislocarea în județele afectate a forțelor și mijloacelor din alte zone în care nu sunt înregistrate situații de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.