Acasă Politic Ludovic Orban: Doresc o relație mai flexibilă între administrația centrală și cea...

Ludovic Orban: Doresc o relație mai flexibilă între administrația centrală și cea locală

DISTRIBUIȚI

  154956 – 09062020 –  Dialog substanțial astăzi, la Palatul Victoria, avut de premierul Ludovic Orban și mai mulți membri ai Guvernului cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România (AMR). Au fost abordate problematici legate de buget, absorbția fondurilor europene, digitalizare și interconectarea softurilor instituțiilor publice centrale și locale, transport public în arealul metropolitan, decontarea lucrărilor în cadrul proiectelor derulate de autoritățile publice locale.
Prim-ministrul a precizat că, la nivelul Guvernului, se are în vedere fluidizarea procedurilor aflate în atribuțiile administrației centrale, necesare pentru derularea proiectelor de investiții care vor fi implementate la nivel local. Este vorba despre scurtarea termenelor pentru obținerea unor avize, pentru finalizarea proceselor de licitație și pentru decontarea plății lucrărilor efectuate în cadrul proiectelor derulate de primării, dar și de creșterea accesului administrației locale la informațiile publice.

”Menținem cadrul de dialog și îmi doresc o relație mai flexibilă între administrația centrală și cea locală pentru că, indiferent de culoarea politică, primează să găsim soluții la problemele cetățenilor”, a afirmat șeful Executivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.