Acasă Politic Mare alianță mare între Ciolacu-Ponta-Tăriceanu-Vanghelie și Oprea

Mare alianță mare între Ciolacu-Ponta-Tăriceanu-Vanghelie și Oprea

DISTRIBUIȚI

 154917 – 05062020 – După ce s-a divizat în ultimii ani, Stânga din România încearcă, în perspectiva alegerilor locale și parlamentare, să își strângă din nou rândurile, mai ales că PNL, USR și PMP colaborează bine în multe privințe în ultima vreme, mai ales în plan local. Surse politice citate de Realitatea Plus susțin că președinții PSD, PRO România, ALDE, PSDI și UNPR au în plan unirea forțelor și repoziționarea pe scena politică din România, cu scopul câștigării alegerilor și preluarea puterii guvernamentale.

Marcel Ciolacu, Victor Ponta, Călin Popescu-Tăriceanu, Marian Vanghelie și Gabriel Oprea sunt de părere că o alianță va întări stânga politică.

Există însă multe voci care susțin că PSD încearcă însă să salveze ALDE de la dispariție, având în vedere că această formațiune are sub trei la sută în ultimele sondaje de opinie, iar pe Vanghelie și Oprea să îi readucă în prim-plan. Vanghelie face jocurile în Primăria Sectorului 5 prin cei trei consilieri locali și promite mai multe voturi la alegeri, iar Oprea s-a săturat stând pe tușă. Cei doi au probleme penale, Vanghelie fiind foarte de o condamnare în cazul de corupție în acer este anchetat de cinci ani.

Ponta stă mai bine în sondaje, mai ales în urma unor propuneri legislative populiste, și urmărește, de fapt, să preia din nou conducerea PSD, susțin apropiați ai acestuia. Tăriceanu a încercat o reîntoarcere în PNL, după ce a tot spus că nu se mai regăsește pe același palier cu PSD când vine vorba de acțiunile politice, însă liberalii nu i-au dat niciun răspuns clar, luându-i din oamenii de încredere în anumite conjuncturi.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.