Acasă Social Administratie Monument ”În memoria polițiștilor rutieri căzuți la datorie”

Monument ”În memoria polițiștilor rutieri căzuți la datorie”

DISTRIBUIȚI
foto: libertatea.ro

154997 – 11062020 –  Primăria Municipiului București, prin Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, anunță că sunt în curs de desfășurare lucrările pentru amplasarea monumentului de for public ”În memoria polițiștilor rutieri căzuți la datorie”.

Amplasarea acestuia se realizează în Calea Victoriei nr.19, lângă sediul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.

Monumentul, operă a artistului plastic Ioan Ladea, a fost donat Primăriei Municipiului București de Corpul Național al Polițiștilor și a fost inclus în domeniul public al Municipiului București, în administrarea Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic, prin Hotărârea de Consiliu General al Municipiului București nr.550/ 24 octombrie 2019.

Inițiativa de realizare a acestui monument îi aparține lui Cornel Gigină, fiind sprijinit de Corpul Național al Polițiștilor, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, Brigada Rutieră și cu susținerea Inspectoratului General al Poliției Române.

Monumentul este realizat din metal și va fi amplasat pe un soclu de beton, placat cu granit, cu elemente de iluminat înglobate. Pe o placă din piatră este gravat textul „În memoria polițiștilor eroi care și-au pierdut viața în misiuni legate de siguranța și liniștea cetățenilor României”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.