Acasă Social Sanatate Nelu Tătaru: Dacă nu va mai fi prelungită starea de alertă, România...

Nelu Tătaru: Dacă nu va mai fi prelungită starea de alertă, România va fi ”într-un pericol sanitar”!

DISTRIBUIȚI

154998 – 11062020 –   Nelu Tătaru a spus miercuri seară la Digi24 că este nevoie de prelungirea stării de alertă, deoarece riscul epidemiologic o impune și nu se poate vorbi despre o decizie politică. Ministrul Sănătății a respins și ideea ca starea de alertă să fie impusă doar în anumite zone, pentru că o persoană bolnavă poate pleca de acolo și să ajungă într-o zonă unde ea nu instituită.

”Dincolo de disputa politică este o stare de alertă, chiar dacă nu este aprobată de Parlament. Încă avem 200 de cazuri noi, avem încă 150 de cazuri la ATI, încă avem 4.000 de cazuri active. Toate relaxările progresive, graduale, le putem face doar în contextul unei stări de alertă sau de urgență. Toate măsurile de sprijin, detașarea de la un spital la altul se poate face doar într-o stare de alertă, suportul pentru persoanele defavorizate îl putem face doar în stare de alertă. Nu s-a terminat această pandemie, avem focare noi în ultimele zile, avem transmitere comunitară”, a spus Nelu Tătaru.

Ministrul a spus că dacă nu va mai fi prelungită starea de alertă, România va fi ”într-un pericol sanitar, ne obligă cam tot ce avem de relaxat să relaxăm”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.