Acasă Politic Parlamentul a decis prelungirea mandatelor aleșilor locali până la 1 noiembrie

Parlamentul a decis prelungirea mandatelor aleșilor locali până la 1 noiembrie

DISTRIBUIȚI

155067– 15062020 –   Camera Deputaților a aprobat astăzi proiectul de lege care prevede prelungirea mandatelor aleșilor locali până la data de 1 noiembrie. Legea a fost adoptată de Camera Deputaților cu 204 voturi „pentru”, 3 „împotrivă” și 66 de abțineri. Legea trebuie promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Raportul Comisiei juridice a fost de adoptare. În ședința comisiei, dar și în timpul dezbaterilor în plen, liberalii au depus un amendament potrivit căruia data urma să fie decisă prin Hotărâre de Guvern, însă a fost respins.

Proiectul de lege prelungirea mandatelor aleşilor locali a fost aprobat vineri în Senat cu 100 de voturi „pentru” şi 28 de abţineri.

Marcel Ciolacu (PSD), Florin Roman (PNL), Alfred Simonis (PSD) și Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) au depus joi proiectul de lege pentru prelungirea mandatelor aleșilor locali până pe 1 noiembrie.

Data alegerilor locale din acest an se stabileşte prin lege organică.

„Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc până la data de 01 noiembrie 2020”, prevede proiectul de lege citat de Mediafax.

Totodată, potrivit proiectului, data alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2020 se stabileşte prin lege organică, cu cel puțin 60 de zile înaintea votării.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.