Acasă Externe Agenda Europeana Premiul cetățeanului european – O distincție pentru realizări excepționale

Premiul cetățeanului european – O distincție pentru realizări excepționale

DISTRIBUIȚI

  155368 – 29062020 –  În fiecare an, Parlamentul European acordă „Premiul cetățeanului european”. Termenul-limită pentru depunerea candidaturilor/prezentarea nominalizărilor prelungit până la 30 iunie. Acest premiu este o distincție pentru realizări excepționale în următoarele domenii:

  • proiecte pentru promovarea unei mai bune înțelegeri reciproce și a unei integrări mai puternice între cetățenii statelor membre sau pentru facilitarea cooperării transfrontaliere sau transnaționale în cadrul Uniunii Europene;
  • proiecte care presupun cooperarea culturală transfrontalieră sau transnațională pe termen lung, care contribuie la consolidarea spiritului european;
  • proiecte legate de Anul european în curs;
  • proiecte prin care se dă o expresie concretă valorilor consacrate de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Pot să își depună candidatura pentru Premiul cetățeanului european cetățeni, grupuri de cetățeni, asociații sau organizații, prezentând proiecte pe care le-au realizat, sau pot nominaliza un alt cetățean ori grup sau o altă asociație ori organizație pentru acest premiu.

Deputații în Parlamentul European au dreptul să facă nominalizări – câte una per deputat în fiecare an.

Dat fiind contextul excepțional din acest an, vicepreședinta Parlamentului European și Cancelara premiului, Dita Charanzová, a decis prelungirea termenului-limită de depunere a candidaturilor/prezentare a nominalizărilor până la sfârșitul lunii iunie.

Pe lângă domeniile enumerate mai sus, organizațiile și cetățenii sunt încurajați să nominalizeze și proiecte care au legătură cu lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Pentru a vă depune candidatura sau pentru a nominaliza pe cineva, faceți clic aici.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.