Acasă Anchete Justitie Primarul din Miercurea Ciuc, obligat de instanță să schimbe toate plăcuțele cu...

Primarul din Miercurea Ciuc, obligat de instanță să schimbe toate plăcuțele cu nume de străzi

Limba română să fie deasupra celei maghiare

DISTRIBUIȚI

155257 – 23062020 –  Primarul din Miercurea Ciuc este obligat de instanță să schimbe toate plăcuțele cu denumiri de străzi care sunt insripționate întâi cu numele în limba maghiară și apoi în românește. Decizia Curții de Apel București este definitivă.

Curtea de Apel a respins luni recursul primarului din Miercurea Ciuc, Robert Raduly (UDMR), depus împotriva unei sentințe a Tribunalului București din 5 septembrie 2019. Mediafax.ro amintește că edilul fusese obligat de Tribunalul București să înlocuiască toate plăcuţele cu denumirile străzilor de pe raza municipiului Miercurea Ciuc inscripţionate mai întâi în limba minorităţii, limba maghiară, cu alte plăcuţe, în care denumirea străzii în limba oficială de stat, cea română, să fie inscripţionată deasupra limbii minorităţii.

Decizia instanței a fost luată după ce Robert Raduly a fost acționat în judecată de Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC), condusă de Dan Tanasă.

Raduly a făcut recurs la decizia Tribunalului București care s-a judecat la Curtea de Apel București, această decizie a instanței fiind definitivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.