Acasă Anchete Primarul Sectorului 5 s-a ales cu o plângere penală

Primarul Sectorului 5 s-a ales cu o plângere penală

DISTRIBUIȚI
Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

155253 – 22062020 – Candidatul unic al Dreptei la Primăria Capitalei, Nicuşor Dan, a mers, luni, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru a depune o plângere penală împotriva primarului Sectorului 5, Daniel Florea, a şefului Poliţiei Locale şi a directorului Companiei de salubritate din acelaşi sector, după ce săptămâna trecută a fost din nou bruiat într-o conferință de presă: camioanele de la firma de salubritate a Primăriei Sectorului 5 au ambalat motoarele și au claxonat, cu sprijinul Poliției locale, scrie G4Media.

Nicuşor Dan îi acuză pe aceştia de delapidare şi abuz în serviciu. ”La acţiunea de acum câteva zile, pe 18 iunie, au fost folosiţi bani publici şi angajaţi ai serviciului public de salubritate pentru împiedicarea unei conferinţe de presă. A venit Poliţia naţională, vinovaţi sunt primarul Sectorului 5, şeful Poliţiei Locale a Sectorului 5 şi şeful companiei de salubritate, companie publică a Sectorului 5, care au permis desfăşurarea acestor activităţi. Infracţiunile sunt delapidare şi abuz în serviciu, alături de tulburarea ordinii publice, pentru că, aşa cum am spus, este vorba de folosirea unor mijloace publice, angajaţi şi bani publici, pentru o acţiune în folosul partidului şi în detrimentul unui competitor politic”, a declarat Nicuşor Dan, în faţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.

El a explicat că plângerea este de competenţa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pentru că primarul Sectorului 5 are şi calitatea de avocat suspendat în acest moment, cât timp îşi exercită funcţia de primar.

Potrivit lui Nicuşor Dan, Daniel Florea ar fi cel care s-ar fi aflat în spatele evenimentelor.

”În mod clar, vinovat este conducătorul firmei de salubritate, care este o societate publică. Sigur, cei doi poliţişti locali care a fost la faţa locului au avut o dispoziţie de a sta acolo. Deci, probabil este vorba de şeful Poliţiei Locale a Sectorului 5 şi, mai mult ca sigur, în spatele lor a stat primarul Sectorului 5, Daniel Florea”, a spus Nicuşor Dan.

Conferinţa de presă susţinută joia trecută de Nicuşor Dan a fost perturbată de claxoanele maşinilor de salubritate ale Sectorului 5.

Conferinţa a fost susţinută la intersecţia dintre strada Progresului şi strada Doctor Constantin Istrati, unde a prezentat un punct de vedere asupra proiectelor dezbătute în şedinţa de Consiliu General al Capitalei, dar şi proiectul unui metrou de suprafaţă în zonă.

Mai multe maşini ale operatorului de salubritate au claxonat în mod repetat pe întreg parcursul conferinţei. Nicuşor Dan s-a adresat la un moment dat unui poliţist local, întrebându-l de ce nu a luat măsuri pentru a asigura liniştea publică, însă poliţistul i-a cerut să revină pe trotuar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.