Acasă Politic PSD a sesizat CCR pe motiv că parlamentarii au fost ocoliți de...

PSD a sesizat CCR pe motiv că parlamentarii au fost ocoliți de Guvern la prelungirea stării de alertă

DISTRIBUIȚI
foto: b1,ro

155236 – 22062020 –   Social-democrații au sesizat Curtea Constituțională privind un posibil conflict de natură constituțională între Guvern și Parlament, după ce Cabinetul Orban a aprobat prelungirea stării de alertă fără a mai solicita încuviințarea Legislativului.

Mai mult, social-democrații nu cred că este necesară prelungirea stării de alertă la nivel național și spune că ar trebui instituite stări de alertă locală, în zonele unde se înregistrează multe cazuri de COVID-19.

”Din știința mea, a fost deja sesizată Curtea (…) pe un posibil conflict (n.r. – între Guvern și Parlament privind prelungirea stării de alertă) și așteptăm data la care se va pronunța. Nu ar trebui prelungită starea de alertă la nivel național, ci ar trebui declanşată stare de alertă locală”, a declarat duminică, într-o conferință de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, Lucian Romașcanu.

Tot pe această temă, premierul Ludovic Orban i-a răspuns, recent, lui Marcel Ciolacu, președinte interimar al PSD și al Camerei Deputaților, care a reproșat, la rândul său, Guvernului că nu a cerut încuviințarea parlamentului pentru prelungirea stării de alertă, amintindu-i că potrivit legii modificate de PSD guvernul trebuie să ceară încuviințare doar pentru starea de alertă, nu și pentru prelungirea sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.