Acasă Politic Roman către Ciolacu: ”Hoţii strigă hoţii!”

Roman către Ciolacu: ”Hoţii strigă hoţii!”

DISTRIBUIȚI

 154992 – 10062020 – PNL solicită procurorilor să se autosesizeze cu privire la ”gravele acuzaţii” aduse de preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, conform cărora Guvernul PNL a făcut plăţi în avans de peste 415 milioane de lei ”pentru despăgubirea prietenilor de casă”, susţinând că afirmaţiile ”sunt o mare minciună”.

”PNL solicită Parchetului General şi DNA să se autosesizeze în urma gravelor acuzaţii aduse de preşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Marcel Ciolacu, astăzi, în spaţiul public, referitoare la efectuarea unor plăţi în avans la Autoritatea Naţională de Restituire a Proprietăţilor, ceea ce domnul Marcel Ciolacu a numit un tun dat de liberali. Afirmaţia domnului Ciolacu nu este doar foarte gravă, ci şi o mare minciună, întrucât potrivit Legii 165/2013, ANRP emite titluri de plată în general în 5 tranşe anuale, iar Ministerul Finanţelor are obligaţia de a achita sumele în termen de 6 luni. Exact cum s-a procedat în perioada invocată de domnul Ciolacu, s-au achitat acele tranşe şi în perioada 2018 şi în perioada 2019, când România era condusă de guvernul social-democrat al Vioricăi Dăncilă. (…) Dacă pentru domnul Ciolacu aceste plăţi reprezintă un tun, înseamnă că şi ceea ce au făcut ei în 2019 şi în 2018 este un tun”, a declarat liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, la Parlament şi a prezentat o serie de date tehnice în acest sens. ”Văd că celor de la PSD le place să vorbească foarte des de tunuri. Ne dorim ca procurorii anticorupţie să-şi facă datoria. (…) Dacă tot vorbim de tunuri, le-am cerut colegilor noştri să prezinte şi să trimită Parchetului toate tunurile date de PSD-işti în perioada guvernării lor. (…) Hoţii strigă hoţii şi noi sperăm ca Parchetul să se autosesizeze, sunt lucruri foarte grave”, a afirmat deputatul PNL, adăugând că ”cel mai mare scandal din sănătate duce la o firmă în care salariatul într-o funcţie de conducere este fiica protejatului PSD, dr. Streinu Cercel”.

Agerpre.ro amintește că miercuri, preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Guvernul PNL a făcut plăţi în avans de peste 415 milioane de lei ”pentru despăgubirea prietenilor de casă”, în vreme ce ”o ţară întreagă suferea în pandemie”, iar medicii luptau cu virusul fără echipamente de protecţie şi medicamente.

”PNL reia jaful pedelist de la ANRP! Aici sunt banii voştri, împrumutaţi de Cîţu, prin care v-au îndatorat pe trei generaţii! Aşa fură PNL, cu legea în mână! Peste 415 milioane de lei! Plăţi făcute în avans de Guvernul PNL pentru despăgubirea prietenilor de casă! În vreme ce o ţară întreagă suferea în pandemie – închisă în casă, în vreme ce medicii luptau cu virusul fără echipamente de protecţie şi medicamente, în vreme ce bolnavii cronici sunt lăsaţi să moară la uşa spitalelor, în vreme ce pentru copii şi pensionari nu sunt bani, în vreme ce avem 1 milion de şomeri, în vreme ce firmele româneşti se închid pe capete… iată ce face Guvernul PNL! Împrumută sute de milioane de lei ca să dea pe despăgubiri plătite de avans”, a scris Ciolacu pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.