Acasă Social România acordă sprijin umanitar Ucrainei

România acordă sprijin umanitar Ucrainei

DISTRIBUIȚI
foto:g4media.ro

155025 – 12062020 –   Premierul Ludovic Orban a anunţat joi, la începutul şedinţei de Guvern, că România va acorda sprijin umanitar Ucrainei pentru combaterea efectelor pandemiei COVID-19.

În acest context, Orban a făcut referire la premierul Ungariei, Viktor Orban, trimițându-i o săgeată referitor la faptul că Ungaria acordă ajutorare țărilor din bazinul carpatic, însă numai pentru comunitățile cu etinci maghiari. ”România nu procedează ca alții, nu va acorda ajutor în exclusivitate pentru frații români din Ucraina, ci pentru arealurile mai afectate de epidemie”, a comentat Ludovic Orban.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a precizat că a solicitat suplimentarea bugetului ministerului pe care îl conduce, din fondul de rezervă bugetară, pentru acest ajutor umanitar extern cu titlu gratuit pentru Ucraina.

”Sunt multe zone care se confruntă cu un nivel ridicat de epidemie iar răspândirea virusului afectează şi zone care sunt locuite de români, în special zona Cernăuţi, dar ajutorul pe care îl vom acorda nu-l vom acorda în exclusivitate, aşa cum au procedat alţii, pentru fraţii noştri români din Ucraina, ci vom acorda pentru Ucraina, pentru arealurile care sunt cele mai afectate şi pentru a sprijini Ucraina în lupta pe care o duce cu coronavirusul”, a transmis premierul Ludovic Orban. – sursa: G4media.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.