Acasă Cultura/Media Sectorul 5/”Ia de România” sfidează pandemia!În plină stare de alertă, primarul Florea...

Sectorul 5/”Ia de România” sfidează pandemia!În plină stare de alertă, primarul Florea face paranghelie în Parcul Sebastian

DISTRIBUIȚI

 

155189 – 18062020 – Cu toate că evenimentele culturale sunt permise, pe timpul stării de alertă, numai cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune, aflate la distanță de minimum doi metri unul fașă de celălalt și cu purtarea măștii de protecție și în ciuda faptului că în ultimele zile numărul de infectați cu Covid 19 a crescut, primarul Sectorului 5, Daniel Florea, prin Centrul Cultural și de Tineret ”Ștefan Iordache”, pune de o nouă paranghelie.

În Parcul Sebastian, unde se investesc bani foarte mulți printr-o firmă turcească, pentru refacerea spațiului verde stricat în ultimii patru ani de spectacolele de sute de mii de euro ale lui Florea, va fi petrecere în data de 27 iunie 2020. Pentru evenimentul ”Ia de România”, organizatorii susțin că vor sărbători tradiția iei naționale ”respectând regulile de distanțare socială si de igienă impuse de contextul stării de alertă” și că ”momentele artistice vor avea spectatori cu număr limitat în zona din fața scenei, aceștia având obligația de a purta măști de protecție”. ”De asemenea, și în zonele de meșteșuguri, vă rugăm să purtați măștile de protecție” este îndemnul organizatorilor.

De precizat faptul că numai închirierea scenei pentru acest eveniment de la mereu câștigătoarea firmă Loud Music Entertainment costă 405.000 lei plus TVA, o achiziție făcută ”pe repede-nainte”, așa cum au fost și altele.

Există voci care susțin că evenimentul ascunde, ca și în alte dăți, cheltuielile angajate pentru cârpelile făcute de Florea în acest parc: a patra înlocuire din acest an a rulourilor de gazon, vopsirea în roșu a locurilor de joacă și a băncilor, plombarea gropilor de pe alei, decopertarea fostului teren de sport…

Toate lucrările executate au fost mascate în costurile decorurilor pentru ”ateliere”. Iar cum la primarul ”paranghelie”, după cum îi spun cei din zonă, nu e eveniment fără concerte răsunătoare, artiști veșnic contractați de aceeași firmă vor urca pe prețioasa scenă, spre încântarea petrecărețului edil și a apropiaților săi. Nu vor lipsi, ca de fiecare dată, angajații Primăriei Sectorului 5 și grupurile de agitatori.

Deși există alte locuri unde pot fi organizate astfel de evenimente, Academia Militară sau Parcul Izvor, de exemplu, într-un spațiu mult mai larg, Florea arată celor din zonă că nu îi pasă sub nicio formă de civilizație și de banii aruncați aiurea. Parcul Sebastian este situat între blocuri de locuințe, este destul de mic ca mărime, iar zgomotul decibelilor face ca disconfortul fonic pentru cei care locuiesc în zonă să atingă cote alarmante. De altfel, la asemenea paranghelii vin în special persoane care locuiesc în alte zone ale sectorului, în special din Ferentari.

Aceste fapte ale lui Florea, potrivit localnicilor, sunt de fapt un răspuns sfidător al primarului pentru numeroasele petiții adresate primăriei pe această temă.

În ultimele luni, în Parcul Sebastian au avut loc anumite amenajări, au fost vopsite băncile, au fost înlocuite mesele de șah cu mese pentru tenis de masă, au fost readuse aparatele pentru fitness, scoase în 2016, a fost montat gazon de mai multe ori, au fost plantați copaci. Nu a fost reamenajat terenul de sport tocmai pentru ca primarul să poată organiza diverse ”evenimente”. Deteriorarea spațiului verde este, de fapt, un bun prilej de a cheltui alți bani pentru reamenajarea lui în plină campanie electorală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.