Acasă Social Bogdan Aurescu deschide Forumul Tinerilor organizat sub egida Președinției României la Comunitatea...

Bogdan Aurescu deschide Forumul Tinerilor organizat sub egida Președinției României la Comunitatea Democrațiilor

DISTRIBUIȚI

 155731 – 23072020 – Ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu va deschide joi, 23 iulie 2020, lucrările Forumului Tinerilor din cadrul Comunității Democrațiilor – Interconectarea tinerilor lideri din statele democratice, organizat de Ministerul Afacerilor Externe și Comunitatea Democrațiilor (CoD), în format videoconferință. Forumul are loc sub egida Președinției României  a Comunității Democrațiilor și reflectă una dintre prioritățile asumate pe parcursul mandatului țării noastre la CoD, exercitat în perioada 2019 – 2021, și anume promovarea tinerilor în cadrul proceselor democratice.

Evenimentul se va desfășura pe parcursul a două zile, 23 și 24 iulie 2020, și este organizat în contextul celei de-a 20-a aniversări a Comunității Democrațiilor, care a fost marcată prin Conferința Aniversară din 26 iunie a.c., în cadrul căreia a fost adoptată Declarația de la București (http://www.mae.ro/node/52946), pentru a evidenția importanța incluziunii tinerilor, ca fundament pentru democrații puternice și durabile.

Temele abordate în cadrul evenimentului privesc participarea civică și politică a tinerilor, facilitarea schimbului de bune practici din statele și regiunile lor și prezentarea unor modele inovative de creștere a gradului de implicare a tinerilor în viața publică și în procesele democratice.

Desfășurându-se în două sesiuni, ambele transmise live pe Youtube și pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Externe, la Forum sunt invitați să participe toți tinerii interesați de implicarea în viața publică. Detaliile privind înregistrarea la Forumul Tinerilor sunt disponibile pe site-ul MAE. Participanții înregistrați vor putea adresa întrebări în cadrul discuțiilor desfășurate pe parcursul celor două zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.