Acasă Social Aparare Comandantul Comandamentului NATO pentru Operații Speciale, la sediul MApN

Comandantul Comandamentului NATO pentru Operații Speciale, la sediul MApN

DISTRIBUIȚI

155816 – 29072020 – Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și șeful Statului Major al Apărării, general-locotenent Daniel Petrescu, s-au întâlnit marți, 28 iulie, la sediul MApN, cu generalul-locotenent Eric P. Wendt, comandantul Comandamentului NATO pentru Operații Speciale.

Agenda discuţiilor a inclus subiecte de actualitate ale Alianței Nord-Atlantice, cu accent pe eforturile aliate în contextul crizei sanitare COVID 19, cei trei oficiali trecând în revistă principalele misiuni desfășurate.

Ministrul Nicolae-Ionel Ciucă şi-a exprimat aprecierea pentru sprijinul substanțial acordat de către  Comandamentului NATO pentru Operații Speciale militarilor români care acţioneză în cadrul misiunii Resolute Support din Afganistan. „Pentru România, misiunea din Afganistan rămâne esențială, analizăm permanent cu partenerii noștri evoluțiile de securitate din regiune, pentru ca procesul de stabilizare a Afganistanului să continue”, a declarat ministrul apărării naționale.

În acest context, ministrul apărării naționale a apreciat că nivelul de cooperare între Comandament și forțele române pentru operații speciale este unul foarte bun, atât pe timpul exerciţiilor, cât și în cadrul misiunilor din teatrele de operaţii.

La rândul său, şeful Statului Major al Apărării, generalul-locotenent Daniel Petrescu, i-a prezentat oficialului american aspecte privind procesul de dezvoltare a structurilor de forțe pentru operații speciale din Armata României, stadiul realizării infrastructurii necesare pentru generarea/regenerarea forței, misiunile forțelor românești pentru operații speciale, precum și progresul realizat în implementarea obiectivelor pentru modernizarea acestor structuri.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.