Acasă Social COVID-19 se răspândeşte agresiv printre tinerii care s-au plictisit de distanţare socială

COVID-19 se răspândeşte agresiv printre tinerii care s-au plictisit de distanţare socială

DISTRIBUIȚI

 155793 – 28072020 – Extenuarea psihologică rezultată după lunile de distanţare socială şi carantină generalizată devine una dintre principalele probleme cu care se confruntă populaţia în condiţiile în care ne aflăm de șase luni în mijlocul pandemiei de Covid 19.

Ea este mai evidentă în cazul tinerilor care au devenit deja mai puţin temători în faţa bolii şi suferă costuri economice şi sociale mai mari pentru că sunt obligaţi să stea acasă, relatează Bloomberg.

În Japonia, Spania şi SUA şi nu numai, infecţiile cu noul coronavirus printre tineri au început să crească îngrijorător, iar restricţiile reimpuse în unele dintre aceste ţări par să nu mai funcţioneze în condiţiile în care aceştia refuză să le respecte, arată Digi24.ro.

Aceste tendinţe îngrijorătoare reflectă faptul că regulile de distanţare sociale par să fie neviabile pe termen mediu şi lung, în ciuda eficacităţii lor iniţiale în aplatizarea curbei infectărilor la începutul pandemiei. Faptul că persoanele tinere au un risc mai redus de a avea simptome severe sau de a muri din cauza COVID-19 le face să fie mai puţin receptive la respectarea regulilor. Ieşitul în oraş, în baruri sau cluburi de noapte sau, chiar mai grav, la petreceri COVID pentru infectare voluntară sunt doar unele dintre motivele pentru care regulile de distanţare nu mai sunt respectate. Pentru guvernele care se confruntă cu reveniri agresive ale epidemiei, opţiunile sunt puţine în afară de a cere oamenilor să rămână în casă şi să respecte regulile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.