Acasă Politic Guvernul aprobă azi proiectul de lege privind carantina, izolarea și internarea obligatorie...

Guvernul aprobă azi proiectul de lege privind carantina, izolarea și internarea obligatorie în acord cu recomandările CCR

DISTRIBUIȚI

155470 – 06072020 –   Guvernul se reuneşte în şedinţă luni, începând cu ora 12,00, pe ordinea de zi urmând să se afle şi proiectul de lege care pune în acord cu recomandările Curţii Constituţionale a României (CCR) textele normative referitoare la carantină, izolare şi internarea obligatorie.

Duminică, într-o emisiune la Realitatea Plus, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că proiectul este gata şi va fi pe ordinea de zi a şedinţei Executivului. ”Mâine vom avea o şedinţă de Guvern în care îl vom ridica pe ordinea de zi. Odată ce vom avea adaptate, statuate şi votate în Parlament ce înseamnă boală transmisibilă, ce înseamnă carantină, ce înseamnă izolare, ce înseamnă pacient internat, sunt lucruri pe care le vom pune pe tapet şi ne vom întoarce la ce înseamnă identificarea unui focar, izolarea unei zone, carantinarea unei zone”, a precizat ministrul Sănătăţii.

După cum se știe, săptămâna trecută, CCR a publicat motivarea deciziei din 25 iunie prin care a declarat ca fiind neconstituţională starea de carantină şi internarea obligatorie. CCR consideră că textele de lege privind internarea obligatorie şi carantina în timpul epidemiei sunt neconstituţionale, deoarece sunt lipsite de claritate şi previzibilitate, au un caracter incert şi dificil de anticipat şi nu oferă garanţii privind respectarea unor drepturi şi libertăţi fundamentale. De asemenea, CCR susţine că instituirea carantinei în România prin ordonanță de urgență a guvernului reprezintă o veritabilă privare de libertate şi o restrângere a drepturilor fundamentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.