Acasă Opinii/Analize Heirupism

Heirupism

DISTRIBUIȚI

155487 – 07072020 –  Guvernul a inițiat într-un final ceea ce putea face acum câteva luni – un proiect de lege prin care să fie stabilite clar prevederile referitoare la izolare, carantină și internare a persoanelor bolnave de COVID-19. Ultimul cuvânt de spus îl are aici Parlamentul, care trebuie să adopte urgent legea.

Drept urmare a vidului creat de decizia CCR privind neconstituționalitate carantinei și izolării decise prin ordin de ministru, dar și a bâlbelor Guvernului Orban, potrivit lui Nelu Tătaru 550 de pacienți au fost externați în ultima zi la cererea lor.

Luni seară, Biroul de presă al Guvernului a anunțat că un angajat a fost testat pozitiv cu noul coronavirus, cu precizarea că persoana în cauză nu a avut contact direct cu membri ai Cabinetului.

Ludovic Orban a fost chemat din nou în Parlament pentru explicații, de această dată legate de achizițiile suspecte făcute de Unifarm în perioada stării de urgență. Dezbaterile s-au îndreptat rapid spre acuze de genul „ba tu”, iar discuțiile despre cine a distrus și cine a protejat justiția au curs timp de peste o oră.

La dezbaterea din Parlament, Marcel Ciolacu, un personaj cunoscut că încurcă atât sensul cuvintelor, cât și logica elementară, a declarat că Parlamentul nu a modificat niciodată Codul Penal. Evident că cei care nu s-au născut astăzi cunosc foarte bine situația generată de ”maltratarea” Codurilor Penale, a legilor justiției și a democrației în general de către PSD-ALDE-UDMR.

Robert Negoiță spune ”pa-pa1” PSD-ului și anunță că nu va mai candida din partea social-democraților la alegerile din toamnă.

Spania reintroduce restricții într-o comunitate autonomă, în timp ce Israelul se pregătește de un lockdown complet.

Parlamentul European are pe agenda din această săptămână teme legate de redefinirea strategiei post-COVID-19 și legătura dintre statul de drept și fondurile europene.

Pandemia cauzată de coronavirus a trimis întreaga lume a sportului într-o perioadă cu totul aparte. Însă, într-o manieră graduală, cele mai multe dintre evenimentele oficiale de pe mapamond s-au pus în mișcare.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a actualizat lista țărilor din zona verde de coronavirus.

Omul de afaceri Sorin Strutinsky, apropiat al lui Radu Mazăre, a fost condamnat de Curtea de Apel Constanța la aproape 11 ani de închisoare pentru trafic de influență, fals în înscrisuri sub semnătură privată și instigare la săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor.

Armata germană vrea să antreneze câini pentru ca aceștia să detecteze noul coronavirus. – sursa: EurActiv.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.