Acasă Social Lista țărilor verzi pentru care nu se aplică izolarea și carantina la...

Lista țărilor verzi pentru care nu se aplică izolarea și carantina la intrarea în România

DISTRIBUIȚI

 155482 – 07072020 –  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a modificat lista țărilor verzi pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a măsurii de izolare sau carantină asupra persoanelor care sosesc în România.

Premierul Ludovic Orban a condus luni ședința CNSU în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 34 privind stabilirea listei țărilor membre UE și ale Spațiului Economic European și a listei țărilor terțe pentru care nu se aplică recomandarea de instituire a izolării sau carantinei la sosirea în România.

Statele care sunt exceptate de la recomandarea măsurii de izolare/carantină sunt stabilite în funcție de rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori.

Este vorba de următoarele state membre UE și ale Spațiului Economic European: Bulgaria, Monaco, Croația, Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord, Cehia, Polonia, Austria, Islanda, Elveția, Spania, Franța, Belgia, Germania, Slovenia, Danemarca, Țările de Jos, Italia, Norvegia, Slovacia, Irlanda, Liechtenstein, Grecia, Cipru, Finlanda, Malta, Lituania, Ungaria, Estonia, Letonia, Andorra, Insulele Feroe, Vatican.

Alte state din afara UE sunt: Canada, Maroc, Algeria, Australia, Rwanda, Uruguay, Japonia, Coreea de Sud, Georgia, Noua Zeelandă, Tunisia și Thailanda.

Zborurile suspendate către și dinspre statele aflate pe listele anexate Hotărârii nr. 34 se reiau începând cu data de 7 iulie 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.