Acasă Externe Michèle Ramis: În criză, avem nevoie de o Europă mai suverană

Michèle Ramis: În criză, avem nevoie de o Europă mai suverană

DISTRIBUIȚI

 155589 – 14072020 – De Ziua Națională a Franței, Michèle Ramis ambasadoarea acestei țări la București  a vorbit la RFI România despre felul în care va fi marcată această zi, în Franța și în lume, în condițiile speciale ale pandemiei.

„La Paris, președintele Republicii a dorit să fie o săbătoare sobră, orientată către omagierea celor care s-au aflat în prima linie a crizei sanitare, personal civil și militar. Deci nu va fi o paradă militară obișnuită, cu publicul prezent pe Champs-Élysées, va fi doar o manifestare sobră în Place de la Concorde, cu un număr redus de persoane,  vor fi focuri de artificii fără public dar dincolo de toate, celebrarea va fi orientată către aducerea de mulțumiri tuturor celor care au ajutat la ieșirea din această criză.

Va fi un mesaj de solidaritate, de reconstrucție, de relansare după această criză teribilă. În același timp, președintele Macron  dorește ca această ceremonie să fie dedicată și omagierii generalului De Gaulle. Pentru că anul acesta este o triplă aniversare: 80 de ani de la Apelul din 18 iulie al generalului De Gaulle, un apel la rezistență împotriva ocupantului nazist, 50 de ani de la moartea generalului și 130 de la nașterea sa”, a spus Michèle Ramis.

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.