Acasă Anchete Interne O nouă misiune a poliţiştilor români în Bulgaria

O nouă misiune a poliţiştilor români în Bulgaria

DISTRIBUIȚI

 155415– 01072020 –   Astăzi, poliţiştii români încep misiunea în  Bulgaria, pentru a oferi sprijin și consiliere cetățenilor români aflați în vacanţă în țara vecină. Cei 12 polițiști români desfășoară activităţi de siguranţă publică în stațiunile Albena, Varna, Balcic și Nessebar.

În perioada 1 iulie – 31 august a.c., poliţiştii români desfăşoară activităţi comune cu poliţiştii bulgari, în cadrul unor patrule de ordine şi siguranţă publică, în staţiunile turistice Albena, Varna, Balcic și Nessebar, din Bulgaria.

La data de 1 iulie a.c., prima serie de 6 poliţişti români a plecat în Bulgaria, urmând ca, la data de 1 august a.c., să aibă loc schimbul de serii. Alți 6 polițiști români vor pleca în țara vecină pentru a acționa alături de polițiștii bulgari.

Este al zecelea an în care se organizează asemenea misiuni, activităţile anterioare bucurându-se de apreciere din partea turiştilor români care au avut astfel posibilitatea de a se adresa direct poliţiştilor români pentru soluţionarea unor probleme, deşi se aflau pe teritoriul altui stat.

Reamintim că, aceste misiuni au demarat în anul 2010, iar în cadrul lor, poliţiştii români şi bulgari acţionează în patrule comune în scopul asigurării ordinii şi liniştii publice.

De asemenea, cooperează şi acordă asistenţă în cadrul activităţilor specifice, relaţionând îndeosebi cu cetăţeni ai propriului stat. Activităţile de patrulare în comun au loc, îndeosebi, pe durata sezonului turistic (atât vara, cât şi iarna) în zonele în care se deplasează turişti români şi bulgari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.