Acasă Uncategorized OMS avertizează: „Prea multe ţări s-au îndreptat în direcţia greşită în ceea...

OMS avertizează: „Prea multe ţări s-au îndreptat în direcţia greşită în ceea ce privește COVID-19”

DISTRIBUIȚI

155607 – 15072020 – Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) avertizează că dacă guvernele nu vor lua măsuri mai stricte în ceea ce priveşte pandemia de Covid-19, lucrurile vor merge „din ce în ce mai rău”.

Directorul general, Dr Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că „prea multe ţări s-au îndreptat în direcţia greşită”, scrie BBC News.

Statele Unite sunt în prezent epicentrul pandemiei, iar tensiunile dintre preşedintele Donald Trump şi experţii din domeniul medical au dus la o creştere a numărului de cazuri.

La o conferinţă de presă susţinută la Geneva, dr. Tedros a spus că „mesajele amestecate ale liderilor” au subminat încrederea publicului în încercările de a controla pandemia.

”Virusul rămâne inamicul public numărul unu, dar acţiunile multor guverne şi oameni nu reflectă acest lucru”, a spus Tedros.

Şeful OMS  susține că măsurile de prevenire a răspândirii virusului ar trebui luate în serios

Şeful OMS a spus că măsuri precum distanţarea socială, spălarea mâinilor şi purtarea măştilor în situaţii adecvate trebuie luate în serios şi o revenire la vechea normalitate, în viitorul apropiat, nu este realistă.

”Dacă elementele de bază nu sunt respectate, există o singură direcţie în care se va îndrepta această pandemie: din rău în mai rău”, a spus dr. Tedros.

Dr. Mike Ryan, directorul executiv al Programului pentru Situaţii de Urgenţă al OMS, a declarat că reducerea unor măsuri de blocare în America şi deschiderea unor zone au dus la o „transmisie intensă”.

El a adăugat că închiderea regiunilor mari ar avea consecinţe economice uriaşe, dar că blocarea locală în anumite locuri ar putea fi necesară pentru a atenua răspândirea virusului.

Ryan a cerut guvernelor să pună în aplicare strategii clare şi „puternice”, adăugând: ”Cetăţenii trebuie să înţeleagă şi trebuie să le fie uşor să se conformeze”.

”Trebuie să învăţăm să trăim cu acest virus”, a spus dr. Ryan, avertizând că aşteptările ca virusul ar putea fi eradicat sau ca un vaccin eficient ar putea fi gata, în câteva luni au fost ”nerealiste”. În plus, el a adăugat că nu se ştie încă dacă recuperarea după infectarea cu noul coronavirus va duce la imunitate şi, dacă s-ar întâmpla asta, cât va dura această imunitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.