Acasă Anchete Interne Percheziții la persoane cercetate pentru înșelăciune

Percheziții la persoane cercetate pentru înșelăciune

DISTRIBUIȚI

155631 – 16072020 –  La această oră, polițiștii din Giurgiu efectuează 9 percheziții, în 2 județe, la domiciliile unor persoane bănuite că postau anunțuri false cu măști medicinale și comercializau ilegal tutun.

În dimineața zilei de 16 iulie a.c., polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu, pun în executare 9 mandate de percheziție domiciliară, pe raza județelor Călărași și Ilfov, la domiciliile unor persoane despre care există date și indicii că începând cu data de 16.03.2020 au indus în eroare un număr semnificativ de persoane de pe teritoriul național, profitând de instituirea stării de urgență generată de pandemia COVID- 19.

Cei în cauză, în baza unor anunțuri postate pe rețelele de socializare, au atașat fotografii cu măști medicinale, însă în realitate au expediat prin intermediul unor firme de curierat, role de hârtie igienică, cu plata la momentul ridicării coletelor.

Au fost identificate 89 de persoane vătămate.

Din cercetări, a mai rezultat că prin intermediul acelorași anunțuri, au procedat la comercializarea de tutun tocat, rezultat în urma prelucrării prin fierbere, adăugare de arome și mărunțire.

Vor fi puse în executare 8 mandate de aducere.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale, Biroului de Analiză a Informațiilor, Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei București și Inspectoratului Județean de Jandarmi Giurgiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.