Acasă Social Administratie Primăria Capitalei continuă tratamentele de combatere a țânțarilor

Primăria Capitalei continuă tratamentele de combatere a țânțarilor

DISTRIBUIȚI

155752 – 24072020 – Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Eco Igienizare derulează în București al optulea tratament de combatere a țânțarilor, începând din data de 16 iulie 2020.

În toate parcurile din Capitală, tratamentul de combatere a țânțarilor adulți se realizează de către lucrătorii Companiei Municipale Eco Igienizare cu ajutorul echipamentelor mobile: 12 mașini de mare capacitate (ULV) și 12 echipamente de tip fogger (generator de ceață caldă).

Substanța folosită pentru combatarea țânțarilor este insecticidul MICROSIN, un produs avizat de Ministerul Sănătății pentru utilizarea la exterior, în zone rezidențiale si recreaționale, fără efecte adverse asupra mediului înconjurător și asupra organismului uman.

Acțiunile de combatere a țânțarilor se desfășoară în intervalul orar 21.30 – 05.30, cu informarea prealabilă a populației, cu 24 de ore înainte, prin expunerea de afișe avertizoare amplasate la vedere, în locațiile unde se va interveni.

Acțiunile de combatere a țânțarilor se desfășoară concomitent, în toate sectoarele Capitalei, unde se intervine cu câte două mașini de mare capacitate – tip ULV – și câte o mașină dotată cu atomizoare, cu ajutorul cărora angajații companiei pot interveni în zonele mai puțin accesibile (străduțe dintre blocuri, spații verzi din zonele rezidențiale, parcuri de mici dimensiuni).

Pentru anul 2020, în Planul Unitar de Acțiune, aprobat de Primăria Municipiului București, sunt prevăzute 14 tratamente de combatere a țânțarilor adulți care vor acoperi toate sectoarele Capitalei: toate parcurile din Capitală, aliniamentele stradale, cimitire, unităţile militare, spaţiile verzi, scuaruri, precum şi zonele cu vegetaţie abundenţă.

În scopul prevenirii înmulțirii insectelor dăunătoare se continuă și acțiunile de combatere a larvelor de țânțari și a căpușelor, în zonele tuturor lacurilor din Capitală și a spațiilor verzi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.