Acasă Politic PSD cere demisia lui Negoiță din funcția de primar pe motiv că...

PSD cere demisia lui Negoiță din funcția de primar pe motiv că e membru în două partide simultan

DISTRIBUIȚI

155778 – 27072020 – Purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu, a declarat că Robert Negoiţă trebuie să-şi dea demisia din funcţia de primar al Sectorului 3, unde a fost ales prin susținerea PSD.

”În acest moment, domnul Negoiţă ar trebui să-şi dea demisia din funcţia de primar al Sectorului 3, pentru că înţelegem că e preşedintele unei noi construcţii politice şi nu poate fi membru în două partide politice. Conducerea PSD a făcut o adresă şi către prefectul Capitalei, pentru a lua act de această situaţie şi a decide încetarea mandatului”, a anunțat, duminică, într-o conferinţă de presă, purtătorul de cuvânt al PSD, senatorul Lucian Romaşcanu.

Potrivit acestuia, nu a existat o ședință a Comitetului Executiv al PSD care să decidă excluderea lui Robert Negoiță din PSD, astfel că, teoretic, Negoiță este acum membru simultan în două partide – primul fiind PSD, iar al doilea fiind ”construcția politică” realizată împreună cu Victor Ponta.

Ponta și Negoiță și-au unit forțele împotriva Gabrielei Firea, dar nu au decis, încă, un candidat la Capitală

Liderul Pro România, Victor Ponta, și Robert Negoiță, primarul Sectorul 3, au anunțat duminică realizarea unei alianțe pentru localele din acest an care se va numi ”PRO București 2020”.

Intenția programatică a alianței este debarcarea actualului primar general PSD, Gabriela Firea, clasată pe locul doi, însă, în sondaje, după candidatul PNL și al USRPLUS, Nicușor Dan.

”Firea nu va putea să facă mai mult decât a făcut din 2016, iar Nicușor Dan nu poate să facă mai mult decât ar fi putut în 2016, pentru că a fost capturat (…) Mă bucur că eu și Robert suntem din nou parteneri”, a declarat Victor Ponta. Cei doi și-au atribuit unul altuia calități pentru funcția de primar general.

Victor Ponta a spus că îl susţine pe Robert Negoiţă pentru Primăria Sectorului 3, dar şi pentru Primăria Capitalei – atât în 2020, cât şi în 2024.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.