Acasă Cultura/Media Regizorul Cristi Puiu, în juriul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia...

Regizorul Cristi Puiu, în juriul Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia 2020

DISTRIBUIȚI

  155777 – 27072020 – Cineastul Cristi Puiu face parte din juriul internaţional al ediţiei cu numărul 77 a Festivalului Internaţional de Film de la Veneţia (2-12 septembrie 2020), potrivit organizatorilor evenimentului, informează un comunicat transmis duminică de casa de producţie Mandragora, citat de Agerpres. Preşedintele juriului este în acest an actriţăaCate Blanchett.

Alături de Cristi Puiu, din juriu mai fac parte regizoarele şi scenaristele Veronika Franz (Austria) şi Joanna Hogg (Marea Britanie), regizorul Christian Petzold (Germania), scriitorul Nicola Lagioia (Italia) şi actriţa Ludivine Sagnier (Franţa), se arată în comunicatul menţionat.

Rolul juriului este de a acorda premiile pentru filmele aflate în competiţia festivalului italian considerat unul dintre cele mai influente evenimente din domeniul cinematografiei mondiale: Leul de Aur pentru cel mai bun Film, Leul de Argint – Marele Premiul al Juriului şi Premiul pentru cel mai bun Regizor, Coppa Volpi pentru Cel mai bun Actor şi Cea mai bună Actriţă, precum şi premiile pentru Cel mai bun Scenariu şi Premiul Marcello Mastroianni pentru Cel mai bun Debut actoricesc.

Festivalul Internaţional de Film de la Veneţia se va desfăşura ţinând cont de regulile impuse de pandemia COVID-19.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.