Acasă Politic Stare de alertă până la 16 august

Stare de alertă până la 16 august

DISTRIBUIȚI

155621 – 15072020 – Guvernul a adoptat, miercuri seara, prelungirea stării de alertă cu 30 de zile, respectiv până în 16 august, având în vedere creşterea numărului de cazuri de COVID-19 şi deceselor înregistrate la persoane infectate cu SARS-CoV-2, a anunţat vicepremierul Raluca Turcan, la Palatul Victoria, după şedinţa extraordinară a Cabinetului Orban. Am adoptat în şedinţa de Guvern o hotărâre cu prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, iar această decizie este necesară pentru că avem o creştere a numărului de infectări şi o creştere a numărului de decese. Această prelungire a stării de alertă nu vine nici cu restricţii noi, dar, din nefericire, nici cu măsuri noi de relaxare aşa cum ne-am fi dorit pe domeniile care au rămas încă afectate”, a precizat Turcan.

Ea a făcut apel la respectarea măsurilor de protecţie sanitară.

”Acestea nu sunt invenţii şi românii, dacă privesc un pic cu atenţie spaţiul public, o să vadă că aceiaşi oameni care îndeamnă la nerespectarea regulilor de protecţie sanitară sunt oameni care spun, pe de-o parte, că virusul nu există, iar pe partea cealaltă acuză Guvernul de creşterea numărului de cazuri de infectări. E un nonsens din partea celor care blochează tot setul de măsuri de sănătate publică pe care Guvernul Orban le implementează”, a comentat vicepremierul.

Premierul Ludovic Orban a anunțat la rândul său că nu va fi introdusă nicio restricție în plus, dar că va aștepta ca legea carantinării și izolării să fie votată, miercuri, pentru a putea fi promulgată de președintele Klaus Iohannis, urmând să intre în vigoare înainte de a fi reintroduce în Hotărârea Guvernului de prelungire a Stării de Alertă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.