Acasă Economie Tarifele pentru terminarea apelurilor fixe, reduse de la 1 noiembrie 2020

Tarifele pentru terminarea apelurilor fixe, reduse de la 1 noiembrie 2020

DISTRIBUIȚI

155796 – 28072020 – ANCOM a dezbatut, in cadrul unei sedinte online a Consiliului Consultativ, reducerea cu 30% a tarifului maxim de terminare a apelurilor la puncte fixe. Astfel, incepand cu data de 1 noiembrie 2020, noul tarif maxim pentru terminarea apelurilor la puncte fixe va fi de 0,098 eurocenti/minut. Noul tarif a fost determinat in urma actualizarii mai multor parametri ai modelului de calculatie a costurilor de tip LRIC pur, metoda utilizata pentru stabilirea tarifului actual, precum si a costului capitalului.

Tariful maxim pentru terminarea apelurilor la puncte fixe

Operatorii de telefonie fixa desemnati de Autoritate ca avand putere semnificativa vor putea aplica un tarif de maxim 0,098 eurocenti/minut in cazul apelurilor nationale, apelurilor initiate din Spatiul Economic European (SEE), precum si in cazul apelurilor initiate din retele din afara SEE, daca acordurile internationale in vigoare nu permit instituirea unui regim diferit de tarifare. Aceasta reglementare se va aplica incepand cu data de 1 noiembrie 2020.

Lista celor 31 de operatori de telefonie fixa carora li se vor aplica masurile de reglementare poate fi consultata aici.

Cadrul de reglementare

Conform prevederilor Directivei (UE) 2018/1972, intrate in vigoare la data de 20 decembrie 2018, pana cel tarziu la 31 decembrie 2020 se vor institui tarife maxime de terminare a apelurilor la puncte mobile, respectiv la puncte fixe, unice la nivelul Uniunii Europene. Masura de reglementare propusa de ANCOM va urma procesul de consultare europeana

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.