Acasă Social Aparare Ziua Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”

Ziua Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”

DISTRIBUIȚI

 155410 – 01072020 – Ministrul Apărării Naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, și locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, generalul-maior Vasile Toader, au participat miercuri, 1 iulie, la ceremonia dedicată sărbătoririi a 160 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

„Îi salutăm astăzi pe militarii acestei unități etalon, pe care îi admirăm atât la ceremonii, cât și la instrucție. Sunteți mândria Armatei, oameni de încredere, pe care te poți baza. Sunteți adevărați profesioniști și, ca în orice activitate făcută de cei mai buni, totul pare așa de simplu când este privit din afară. Însă știm cu toții că perfecțiunea se atinge prin mii de ore de instrucție și antrenament asiduu și prin ambiția de a fi cel mai bun, care vă animă pe fiecare în parte”, a spus ministrul Ciucă.

În cadrul ceremoniei, ministrul apărării naționale a decorat Drapelul de luptă al unității cu Ordinul „Virtutea Militară” în grad de „Comandor”, cu însemn de pace, pentru militari, conferit de Președintele României, și a acordat distincţii militare personalului brigăzii.

„Această nouă recunoaștere a meritelor dumneavoastră vine într-o perioadă grea pentru noi toți, pandemia de COVID-19, în care militarii au pus deoparte uniforma de protocol şi au acţionat asemenea celorlalţi camarazi, îndeplinind o altă misiune a unităţii, cea  de intervenţie în situaţii de urgenţă. Pentru mulţi a fost o surpriză faptul că militarii Gărzii de Onoare sunt instruiţi şi pregătiţi să intervină şi în asemenea situaţii. Deşi în istoria recentă ați  mai participat la activităţi de limitare a efectelor unor dezastre naturale, acum lucrurile s-au desfăşurat la o cu totul altă scară – limitarea transmiterii virusului SARS-CoV-2″, a făcut cunoscut ministrul Nicolae-Ionel Ciucă.

Ministrul a apreciat că, în acest mod, populația a văzut Brigada 30 Gardă nu numai în momente festive, cum ar fi Ziua Națională a României sau Ziua Armatei, ci și în aceste momente de cumpănă din punct de vedere sanitar. „ Ați fost prezenți în stradă în echipaje de poliţie militară, ziua şi noaptea, ați făcut parte din echipe de prevenire a încălcării legilor și regulilor privind păstrarea distanţei sociale. Ați interacționat cu cetățenii altfel decât erau obişnuiţi, dovedind că sunteți pregătiți să vă îndepliniți la superlativ misiunile, indiferent care sunt ele”, a concluzionat ministrul apărării naționale.

Ceremonia de astăzi a înregistrat și o premieră – intonarea Imnului Brigăzii 30 Gardă, o compoziție a șefului Muzicii Militare a brigăzii, colonelul Mihai Florian.

În finalul activității, militarii au prezentat un exerciţiu demonstrativ de tip Drill-team, care a devenit un adevarat brand al unității.

Activitatea s-a desfăşurat cu respectarea tuturor regulilor sanitare impuse de prevenirea răspândirii infectării cu SARS-CoV-2, anunță Biroul de Presă al MApN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.