Acasă Economie 42 de amenzi în domeniul securității și sănătății în muncă

42 de amenzi în domeniul securității și sănătății în muncă

DISTRIBUIȚI

155944 – 07082020 –  Inspectoratul Teritorial de Muncă București sub coordonarea și îndrumarea inspectorului șef dr. ing. Constantin Bujor, în cadrul acțiunilor organizate privind verificarea modului de respectare a prevederilor legale în domeniul securității și sănătății în muncă, a verificat în luna iulie a acestui an, prevederile OUG 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în munca.

Cu această ocazie, pe raza municipiului București au fost verificați peste 400 de angajatori privind asigurarea măsurilor care trebuie luate în cazul temperaturilor extreme.

În cadrul acțiunilor desfășurate au fost dispuse :

– 12 sistări de activitate

– 403 de măsuri referitoare la respectarea prevederilor OUG 99/2000 privind măsurile ce pot fi aplicate în perioadele cu temperaturi extreme pentru protecţia persoanelor încadrate în munca

Totodată pentru încălcarea prevederilor legale în domeniul Securității și sănătății în muncă au fost aplicate 42 de amenzi contravenționale în valoare de 236 500 lei.

            De asemenea, se menționează că în cadrul acțiunilor de control au fost aplicate un număr de 399 avertismente, lucru care arată și caracterul preventiv al acțiunilor desfășurate.

Facem precizarea că au fost verificate și prevederile legale privind respectarea  măsurilor stabilite și dispuse prin acte normative privind protecția împotriva SARS-COV-2.

Acțiunile de acest gen se încadrează în strategia de acțiune a I.T.M. București privind Combaterea Muncii nedeclarate și identificarea abaterilor în domeniul sănătății și securității în muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.