Acasă Politic Alegerile locale pot fi organizate fără a creşte riscul de transmitere a...

Alegerile locale pot fi organizate fără a creşte riscul de transmitere a Covid 19

Orban despre alegerile locale: Cei care candidează sunt oameni care vor să conducă comunităţile locale şi trebuie să dea un exemplu către cetăţeni!

DISTRIBUIȚI

 156010 – 12082020 –  Premierul Ludovic Orban a afirmat că alegerile locale stabilite pentru 27 septembrie pot fi organizate fără a creşte riscul de transmitere a coronavirusului şi a subliniat că de corectitudinea candidaţilor şi a susţinătorilor acestora depinde modul în care se va desfăşura votul. ”Eu cred că putem să organizăm alegerile fără să creştem riscul de transmiterea a virusului. Cred că, în primul rând, cei care candidează sunt oameni care vor să conducă comunităţile locale şi trebuie să dea un exemplu către cetăţeni. Corectitudinea candidaţilor în campanie şi a susţinătorilor lor este foarte importantă şi de ei va depinde, în primul rând, modul în care se organizează alegerile şi mai ales capacitatea de a nu creşte riscul epidemiologic pe perioada alegerilor”, a declarat Ludovic Orban în plenul reunit al Parlamentului.

El a reamintit că data de 27 septembrie a fost stabilită în urma consultărilor între liderii politici şi a fost votată de Parlament.

”Atât timp cât 27 septembrie, data alegerilor locale, a fost hotărâtă de Parlament, Guvernul a făcut toate demersurile pentru organizarea în bune condiţii a alegerilor locale. Gândiţi-vă că mandatele aleşilor locali au fost prelungite odată. Noi considerăm că este important pentru democraţie, este important pentru comunităţile locale să-şi aleagă reprezentanţii legitimi şi tot efortul pe care-l facem este acela de a asigura cele mai bune condiţii de desfăşurare a campaniei electorale şi de organizare a procesului de votare efectiv. Autoritatea Electorală Permanentă împreună cu Ministerul Sănătăţii şi cu Ministerul de Interne dezbat, în momentul de faţă, setul de reguli care trebuie respectat pe parcursul campaniei electorale de către candidaţi şi de către susţinătorii candidaţilor”, a mai declarat Orban.

Premierul a adăugat că regulile care vor fi introduse vizează protejarea sănătăţii cetăţenilor cu care interacţionează candidaţii şi echipele lor de susţinători pe perioada campaniei electorale, subliniind că printre măsuri se va număra cu siguranţă purtarea măştii de protecţie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.