Acasă Cultura/Media Bucharest International Film Festival la a 16-a ediție

Bucharest International Film Festival la a 16-a ediție

DISTRIBUIȚI

 156041 – 14082020 – În perioada 27 august – 3 septembrie, #BIFF2020 se va desfășura exclusiv în locații outdoor – Cinema Muzeul Țăranului Român, Grădina cu Filme – Cinema & More a Creart din București și Opera Comică pentru Copii.

La secțiunile festivalului cunoscute deja, datorită edițiilor trecute, anul acesta se adaugă secțiunea ”Socially United in Cinema”:

– Competiția Oficială propune filme noi și îndrăznețe ce vor fi evaluate, pentru prima dată în istoria BIFF, de un juriu 100% românesc format din personalități marcante din lumea cinematografiei locale.

– ”Panorama” cuprinde cele mai de succes filme care aparțin unor regizori consacrați, fiind premiate în festivaluri internaționale din anul 2019 – 2020 (Berlinale, Cannes, Mostra Veneţiană)

– ”Films 4 kids”, în colaborare cu Opera Comică pentru Copii, cuprinde filme alese special pentru copii cu vârsta cuprinsă între 5 și 16 ani. Secțiunea cuprinde și alte activități de educare și cunoaștere cinematografică.

– „Focus on South Coreea”, secțiune sprijinită de Ambasada Republicii Coreea în România și KOFIC (Korean Film Council)

– ”Socially United in Cinema” curatoriată de Kristina Cepraga, realizată în premieră în România, aduce în vizorul publicului pasionat și consumator de film de artă, o viziune de unitate, care nu ține cont de diferențele etnice, de culoare, religie sau status social, ci de pasiunea pentru artă și umanitate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.