Acasă Cultura/Media Concurs de filme de scurt metraj cu tematică anticorupție: „România fără corupţie”

Concurs de filme de scurt metraj cu tematică anticorupție: „România fără corupţie”

DISTRIBUIȚI

 155914 – 05082020 –  Direcția Generală Anticorupție, Asociația Pro Democrația și Fundația Hanns Seidel România anunță lansarea Proiectului #Integritate 2020, constând în organizarea unui concurs de filme de scurt metraj cu tematică anticorupție. Evenimentul a avut loc ieri, 4 august a.c., în curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF).

Proiectul îşi propune informarea, educarea şi conştientizarea cetăţenilor şi a funcţionarilor publici, folosind mesajele educative din filmele de scurt metraj ce au ca subiect corupţia şi/sau efectele acesteia și constă, într-o primă etapă, respectiv în perioada august – decembrie 2020, în organizarea Concursului de filme de scurt metraj „România fără corupţie” iar, ulterior, în perioada decembrie 2020 – decembrie 2021, în organizarea unor dezbateri pe subiecte anticorupţie, unde vor fi proiectate filmele câştigătoare ale concursului.

Concursul are două secțiuni adresate amatorilor și profesioniștilor, regulamentul de participare și modalitatea de înscriere putând fi consultate pe website-ul www.rofaracouptie.ro. Filmele declarate câștigătoare vor fi premiate, la data de 9 Decembrie – Ziua Internațională Anticorupție, la București, în cadrul Galei Integrității, eveniment organizat anual pentru marcarea acestui moment.

Precizăm, totodată, că lansarea proiectului este urmată, astăzi, 5 august a.c., de organizarea, la Casa Tiff, a unei mese rotunde cu tema „Integritatea în timp de criză”, la care vor participa personalităţi clujene şi cadre didactice universitare.

Proiectul va beneficia de contribuţia directă a ofiţerilor de prevenire ai Direcţiei Generale Anticorupţie și va debuta cu organizarea unor ateliere de informare, în aer liber, în toate cele 41 de județe și Municipiul București, pentru popularizarea concursului de film, urmate de dezbateri anticorupţie.

Scopul proiectului este să contribuie la promovarea transparenţei, integrităţii, responsabilităţii şi bunei guvernări, prin informarea publicului cu privire la efectele negative ale corupţiei, încurajarea unei atitudini de intoleranţă şi stimulare a celor afectaţi să semnaleze cazurile de corupţie către organele competente. Întrucât se adresează în primul rând tinerilor, care sunt încurajaţi să ia atitudine împotriva corupţiei, toate aceste aspecte preventive au în vedere, în plus, o acţiune orientată spre viitor către dezvoltarea unei societăți civile active și responsabile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.